הנהג עטה אבו כף, משכונת צור באהר שבמזרח ירושלים, לא האמין שזה קורה לו: במהלך בדיקת רישיונות שגרתית שהתקיימה בסוף חודש נובמבר, ולאחר שהציג רישיון נהיגה תקין ובתוקף, השוטרים הודיעו לו כי הוא עבריין תנועה שנוהג בעת פסילה. לא עזרו התחנונים וההסברים שלו, על כך שפסילתו תמה ושהוא קיבל את רישיונו החדש כדין - המשטרה עצרה אותו בחשד לזיוף רישיונות ונהיגה בפסילה, ובהמשך התביעה דרשה עונש מאסר. רק לאחר כמעט חודש של דיונים בבתי משפט ומעצר בית, התברר כי מדובר בטעות, ועדיין לא ברור מה מקורה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"אחרי שסיימתי לרצות את השלילה, ואחרי שקיבלתי את הרישיון חזרה, תופסים אותי שוטרים ואומרים לי שזייפתי את הרשיון שלי", סיפר אבו כף בשיחה עם חדשות 12. "אמרתי להם באלוהים שהפקדתי את הרישיון בבית המשפט וכלום לא עזר, הם לקחו לי את הרישיון, החרימו לי את הרכב, עשו לי נזק גדול בעבודה שלי. גם היחס אליי היה קשה, ממש נזק נפשי - פחדתי שהולכים לשלוח אותי לכלא על משהו לא שלא עשיתי".
השוטרים הסבירו שבמהלך הבדיקה העבירו את פרטי הרישיון במחשב המשטרתי, וזה הציג להם מידע סותר לזה שהיה על הרישיון שבידיו של אבו כף. על פי המחשב אבו כף עוד היה בתקופת הפסילה שהושתה עליו מבית הדין לתעבורה בירושלים, והשוטרים חשדו מיד כי הוא זייף את רישיונו, או שמסר למשרד הרישוי אישורים מזויפים לביטול הפסילה, על מנת לקבל לידיו רישיון חדש בר תוקף.
בו במקום החליטו השוטרים לעצור את אבו כף, להחרים את רישיונו ואת רכבו ולשלוח אותו למעצר בית מלא על ידי קצין משטרה, עד לדיון בהארכת מעצרו שנקבע ליומיים לאחר מכן. למרות שאבו כף הציג לשוטרים את האישור לביטול הפסילה, שאותו קיבל ממשרד הרישוי, במשטרה אמרו לו כי המסמך אינו רשמי, היות וההודעה על ביטול הפסילה לא מופיעה במחשב המשטרתי.
אם לא די בכך, בבקשת המשטרה להארכת מעצר הבית ובכתב האישום שהוגש נגד אבו כף, הוא הוצג כאדם בעל מסוכנות גבוהה, היות ועומד נגדו עונש מאסר על תנאי ל-3 חודשים, אותו קיבל לאחר שהואשם והורשע בנהיגה בשכרות כחצי שנה לפני כן. כלומר, אם היה מואשם אבו כף בנהיגה עם רישיון פסול, היה נכנס לתוקפו העונש והוא היה נשלח למאסר בפועל.
אך אז עשה אבו כף צעד חכם, שבסופו של דבר היה אחראי לחילוצו ממאסר: במהלך הדיון בהארכת מעצרו ביקש אבו כף לקבל אורכה של מספר ימים על מנת לשכור שירותי פרקליט ובית המשפט אישר זאת. הוא שכר את שירותיה של עו"ד חנה דוד, אשר ביצעה בדיקה עמוקה ומצאה שאכן אבו כף הפקיד את רישיון הנהיגה שלו בבית המשפט.
למרות שהאישור הוצא על ידי מזכירות בית משפט, במערכת הממוחשבת הוא לא הופיע ורק במזל הוא נשמר בתיקו של אבו כף במשרד הרישוי. אילו האישור לא היה נשמר, הסבירה עו"ד דוד, "הנהג הזה היה היום בכלא". "בדקתי במשרד הרישוי, הגעתי לפקידה שטיפלה בי, ובמזל גדול היא שמרה את הנייר מיום הפקדת הרישיון", סיפר אבו כף. "היא הגיעה אליי ממש מהשמיים עם המסמך הזה, המסמך שהוכיח שאני דובר אמת".
עוד באותו היום הגישה עו"ד דוד בקשה דחופה לביטול כתב האישום נגד הנהג. לאחר שהתביעה המשטרתית קיבלה את האישור המדובר, הוחלט לשחרר את אבו כף באופן מיידי ממעצר הבית. ארבעה ימים לאחר שחרורו התביעה המשטרתית נסוגה בה מכתב האישום וביהמ"ש הורה להחזיר לאבו כף את רכבו ואת רישיונו באופן מיידי. אך מה מקור הטעות? גם במהלך הדיון איש לא יכול היה לתת תשובה לשאלה הזו, ונותר רק לקוות שהיא לא תתרחש בשנית.
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "נאשמים הנפסלים לנהיגה על ידי בית המשפט, נדרשים להפקיד רישיון נהיגה או תצהיר בהליך סדור המתבצע בבית המשפט והליך זה מסתנכרן עם המשטרה בהתאם. במקרה זה, כשנבדק על ידי התביעה הימצאות של אישור הפקדה בתיק הפסילה, נמסר על ידי מזכירות בית המשפט כי ההפקדה לא בוצעה, זאת ככל הנראה בעקבות תקלה מחשובית במערכת בתי המשפט שאינה תלויה וקשורה כלל למשטרה. כשנודע למשטרה כי הליך הפסילה לא תועד כראוי במזכירות בית המשפט כאמור, פעלה התביעה לביטול ההליך לאלתר".
תגובת הנהלת בתי המשפט: "בפרוטוקול הדיון שנערך ביום 2.12.19, הודיעה המאשימה כי היא חוזרת בה מכתב האישום ומסכימה להחזרת רשיון הנהיגה והרכב לנהג. בנסיבות אלה הורה בית המשפט על מחיקת כתב האישום וסגירת התיק והחזרת רשיון הנהיגה לנאשם. ככלל כאשר מתבצעת פסילת רישיון על הנהג הנפסל להפקיד את רישיונו במזכירות בית המשפט ולקבל כנגד ההפקדה אישור ממערכת נט המשפט. בתום פסילת הרישיון ניגש האזרח שהפקיד את הרישיון במשרד הרישוי ומקבל שם את רישיונו בחזרה. למרות שהנאשם החזיק בידו אישור שנראה על פניו תקין, במערכת נט המשפט אין זכר להפקדה שהייתה אמורה להופיע בשלושה מופעים שונים. הנושא נמצא בבדיקה".