היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט פרסם היום (שישי) את תגובתו להחלטה של בג"ץ כי עליו להתייחס לעתירה הדורשת ממנו לתת את דעתו בנוגע למינוי מלאכת הרכבת הממשלה על אדם המואשם בפלילים. "ככל שבית המשפט הנכבד לא ימצא לנכון לדון ולהכריע בשאלות העולות בעתירה בעת הזו, אין מקום למתן חוות דעת".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מנדלבליט המשיך ונימק כי לנוכח מכלול השיקולים בעניין הטלת הרכבת הממשלה המועמד, "ובתוכם הרגישות המתחייבת מכך שאנו מצויים בתקופת בחירות. אין מקום לחוות דעת בסוגיה". עוד הוסיף היועמ"ש כי "העתירה בנושא מעלה סוגיות מורכבות וכבדות משקל, הנוגעות לסמכות להטיל את התפקיד להרכבת ממשלה על חבר כנסת אשר הוחלט להגיש נגדו כתב אישום בעבירות חמורות הנוגעות לטוהר המידות".
"הימנעותו של היועץ המשפטי לממשלה ממתן חוות דעת בנושא הנדון בעת הזו, אינה בלתי סבירה כנטען בעתירה, אלא משקפת כראוי את תפקידו של היועץ המשפטי לממשלה ואת הנסיבות המיוחדות של הסוגיה הנדונה". לבסוף קבע היועץ המשפטי כי רק במידה ובית המשפט יחליט לדון בסוגיית הטלת הרכבת הממשלה על נאשם בפלילים -"יהיה מקום לחוות דעת גם מטעם היועץ המשפטי לממשלה בסוגיה במסגרת ההליך השיפוטי".
לפני כשבוע, קבע בית המשפט העליון כי על היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט להודיע אם הוא מתכוון להתייחס לסוגיית הטלת המנדט על בנימין נתניהו, זאת בתשובה לעתירה שהגישו 67 חברי קהיליית ההייטק, האקדמיה והביטחון הישראל.
בעתירה, שהובלה על ידי עו"ד דפנה הולץ-לכנר והיזם ברק חכמוב, נתבקש בג"ץ לתת צו הצהרתי לפיו אין להטיל את תפקיד הרכבת הממשלה על חבר כנסת שהוחלט להגיד נגדו כתב אישום בעבירות שיש עמן קלון – בדומה לכתבי האישום שיוגשו נגד נתניהו. מנדלבליט, כזכור, סירב להתייחס לסוגיה באומרו כי "מדובר בסוגיה תיאורטית בלבד" כל עוד לא הוחלט רשמית על בחירות נוספות ולא נודעו תוצאותיהן".