בצל הפלונטר הפוליטי וכינוס הקבינט המדיני ביטחוני אחרי כחודשיים, יחל הבוקר (ראשון) היום השלישי בשימוע של ראש הממשלה נתניהו. בתחילת היום יימשכו הדיונים בתיק 4000, אחרי שפרקליטיו של נתניהו ביקשו עוד מספר שעות לסיים את הצגת טיעוניהם, אך מרכז היום יוקדש לתיק 1000, בו נטען כי נתניהו סייע לאיש העסקים ארנון מילצ'ן לקדם את עסקיו בתמורה למתנות בשווי מאות אלפי שקלים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
עו"ד עמית חדד, פרקליטו של נתניהו, אמר הבוקר: "נשלים היום את הדיון בתיק 4000 ונעבור לתיקים האחרים. כשאנחנו נסיים את הטיעונים, לא יהיה מנוס מסגירת התיקים. אנו מאמינים שכך יהיה ואנו מצפים שכך יהיה".
תיק 1000, המכונה גם "תיק המתנות", שבו מואשם נתניהו בכפוף לשימוע במרמה והפרת אמונים, עוסק בטענות כי ראש הממשלה ורעייתו קיבלו מאיש העסקים ארנון מילצ'ן תכשיטים, סיגרים ושמפניות במאות אלפי שקלים. פרקליטיו של נתניהו צפויים לטעון כי המתנות ניתנו לראש הממשלה ורעייתו בשל החברות האדוקה שנרקמה לאורך השנים ביניהם לאיש העסקים מילצ'ן וכי שווי המתנות נמוך בהרבה מזה המופיע בכתב החשדות.
החשדות נגד נתניהו בתיק 1000
בכתב החשדות שהגיש היועמ"ש נגד נתניהו נכתב בפירוט על בסיס אילו ראיות הוחלט להגיש נגדו כתב אישום בכפוף לשימוע. לפי הנטען, אנשי העסקים ארנון מילצ'ן וג'יימס פאקר נתנו טובין "בעלויות ובהיקפים משמעותיים" לנתניהו ולרעייתו, שעיקרם סיגריות ושמפניות.
מחומר הראיות, נכתב, עלה כי התקופה המיוחסת לחשדות הייתה כעשור - בין 2006 ל-2016. טובות ההנאה נאמדו בסך מצטבר של כ-956,801 שקלים ממילצ'ן ופאקר.
מתוך סך זה נתן מילצ'ן סך של לא פחות מ - 727,627 שקלים ואת היתרה נתן פאקר. בתקופה שבין שלהי שנת 2011 ועד לסוף שנת 2016 (שהיא תקופה שתחילתה חמש שנים לפני יום פתיחת החקירה), הועברו טובות הנאה בסך מצטבר של 718,847 שקלים, ממילצ'ן ופאקר לנתניהו ורעייתו. כאמור, חלק הארי של טובות הנאה שהועברו בחמש שנים אלה היה קופסאות סיגרים ומארזי שמפניות בשווי כולל של 696,247 שקלים, כאשר מתוכם ניתנו 467,073 שקלים על ידי מילצ'ן, ו - 229,174 שקלים על ידי פאקר.
עוד התברר כי במהלך התקופה שבה נתניהו ורעייתו קיבלו את טובות ההנאה, פעל נתניהו בעניינים הנוגעים לאינטרסים עסקיים ואישיים של מילצ'ן, בין היתר, תוך שימוש בסמכויותיו השלטוניות שנמסרו לידו במסגרת תפקידיו הציבוריים.
במהלך התקופה הרלוונטית, במסגרת מילוי תפקידיך הציבוריים פעלת לטובת מילצ'ן וזאת תוך שאתה מצוי בניגוד עניינים חריף בין מחויבותך האישית למילצ'ן לבין מחויבותך לציבור, בשלושה מקרים", כתב היועמ"ש. "פעלת מול גורמי ממשל בארה"ב על מנת שיתנו למילצ'ן ויזה, בשני אירועים; פנית לשר האוצר באותה העת, יאיר לפיד, על מנת להאריך את משך הפטור מדיווח ותשלום מס הכנסה שממנו מילצ'ן נהנה; פעלת בעצמך והנחת את מנכ"ל משרד התקשורת, שלמה פילבר לסייע למילצ'ן בענייני רגולציה הנוגעים לעסקת מיזוג בין חברות התקשורת "רשת" ו"קשת" על מנת שההשקעה אותה בחן מילצ'ן באותה עת, תהיה כדאית עבורו מבחינה כלכלית".
בכתב החשדות נכתב כי היו מחלוקות באשר לסעיף שבו יואשם נתניהו. פרקליטות המחוז סברה כי חומר הראיות שנאסף בתיק מבסס סיכוי סביר להרשעת נתניהו בגין עבירה של לקיחת שוחד ממילצ'ן, וכן סברה כי יש די ראיות להעמיד את מילצ'ן לדין בגין עבירה של מתן שוחד. בנוסף, סברה הפרקליטות כי חומר הראיות מבסס סיכוי סביר להרשעה בעבירות מרמה והפרת אמונים.
מנגד, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה (ניהול ותפקידים מיוחדים), המשנה ליועץ המשפטי לממשלה (משפט פלילי), המשנה לפרקליט המדינה (עניינים פליליים), פרקליט מחוז חיפה (פלילי) ומנהל המחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה, סברו כי חומר הראיות שנאסף בתיק אינו מבסס סיכוי סביר להרשעת נתניהו בעבירת שוחד, אלא בעבירות מרמה והפרת אמונים – מה שהוחלט בסופו של דבר.
על פי כתב ההגנה של נתניהו, איש העסקים העביר לו את המתנות על רקע חברות אישית ארוכת שנים בין המשפחות ולא על רקע תפקידו כראש הממשלה. נטען כי נתניהו התייעץ בעבר עם פרקליטו יעקב וינרוט ז"ל שאמר לו כי אין מניעה שיקבל המוצרים
בכתב החשדות מתואר כי הערך הכספי של המתנות שהעניק, לפי דרישה, איש העסקים לבני הזוג נתניהו בין השנים 2006-2017 מגיע לכ-750 אלף שקלים. על פי הפרקליטות, גם איש העסקים האוסטרלי ג'יימס פאקר סיפק לבני הזוג נתניהו מתנות בהיקף של כרבע מיליון שקלים.