מי ימלא את מקומו של פרקליט המדינה שי ניצן שזה עתה סיים את תפקידו? בפרקליטות מעריכים ששר המשפטים אמיר אוחנה לא מתכוון למנות את מועמדו של היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט לתפקיד ממלא פרקליט המדינה – כך פורסם הערב (שני) במהדורה המרכזית. מקורבי היועץ הבהירו בעבר כי אם לא ייבחר מועמד של היועץ, מנדלבליט יקבע כי יש מניעה משפטית למינוי.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
התחושה של היועץ המשפטי לממשלה ושל נציב שירות המדינה היא שאוחנה מסרב להגיע להבנה עם היועץ ולא מתיישר עם דרישתו למנות המשנה לפרקליט שלמה למברגר. היועץ טוען כי בעת הזו - כשמדובר בממלא מקום וכשעל הפרק החלטות דרמטיות בעניינם של שרים בממשלה ושורת החלטות שצפויות להתגלגל לבג"ץ בעניינו של ראש הממשלה - יש לשים חיץ בין פוליטיקאים בכירים לבין מינויו של פרקליט מדינה.
מנגד, שר המשפטים עומד על כך שהמינוי ייקבע בהחלטה אישית שלו. אוחנה מעוניין למצות את מה שהחוק מאפשר לו ולהוכיח שהוא זה שיקבע בסופו של יום מי יכהן בתפקיד.
מוקדם יותר היום פנה נציב שירות המדינה לאוחנה וליועמ"ש אביחי מנדלבליט וביקש מהם להגיע להסכמה. אוחנה הגיב למכתב וציין: "לא קיימת חובת התייעצות עם היועמ"ש", ויתרה מזאת "לא נדרשת הסכמתו". עם זאת, הבהיר אוחנה, קוימה התייעצות - ובכוונתו למנות את אחד המועמדים שהציע קודם לכן.
בפנייתו לאוחנה, כתב נציב המדינה הפרופ' והשר לשעבר דניאל הרשקוביץ: "טרם קוימה חובת התייעצות עם נציב שירות המדינה, הנדרשת לצורך הטלת תפקיד פרקליט המדינה". הנציב אף הדגיש את לוח הזמנים הצפוף בשל פרישתו של ניצן והוסיף: "עם השגת הסכמה ביניכם על מועמד/ת, אדון במועמדות: אני מקווה מאוד שהסכמה כזאת תושג בקרוב".
על כך הגיב אוחנה במכתבו: "קוימה גם קוימה חובת ההיוועצות, וכשאחליט על מי מבין המועמדים, הרי ששמו של אף לא אחד מהם יהיה זר לך". בהמשך הוסיף: "אבקש התייחסותך למועמדים, וככל שקיימת לגבי מי מהם מניעה מטעם הקשור בנציבות שירות המדינה אבקש לדעת. גם אני מקווה כמובן שהיועמ"ש יסמוך ידיו על המינוי, אך הסכמה כזו אינה ולא יכולה להיות תנאי למינוי ו\או לקיום חובת ההיוועצות".