היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט הודיע הערב (חמישי) על החלטתו להאשים את ראש הממשלה בנימין נתניהו בשוחד, מרמה והפרת אמונים. נתניהו תקף בנאומו בחריפות את התנהלות המשטרה וטען כי החוקרים "סחטו" את פילבר ועשו לו תרגיל חקירה על מנת שיודה. מקורבי פילבר תקפו בחריפות: כך הגיבו הנאשמים הנוספים בפרשה והנחקרים.
לקריאת כתב האישום המלא לחצו כאן
לדברי מקורבי פילבר, "נתניהו משקר, לא נסחט בחקירה ולא עשו לו תרגיל מסריח – זו עלילת דם מכוונת. אין שום בסיס אישי או סודי שעומד מאחורי עדותו". עוד טענו המקורבים: "זה ניסיון להטרידו ולהכפישו". שלמה פילבר עצמו לא מתכוון להגיב לכתבי האישום, וכך גם ניר חפץ.
בנאומו אמר נתניהו: "רק אתמול הוטלה פצצה נוספת. שמענו שגם על עד המדינה השני שעליו בנוי תיק 4000 המפוברק, פילבר, גם עליו עשו תרגיל חקירה חסוי וחמור. פורסם שגם פה היה תרגיל סחיטה עברייני. כמובן גם במקרה הזה התרגיל הוסתר מאיתנו. הרי אם זה לא חמור מספיק, זו בדיוק אותה שיטה שראינו גם במקרה של חקירה מזוהמת אחרת שהיתה קשורה בי. חוקר משטרה בכיר איים על עובדת בית במעון רה"מ, סבטלנה גורודצקי, שתתן עדות שקר נגדי ואם לא, היא תלך לכלא. הוא אמר לה: 'תגידי שנתניהו שלח אותך להתלונן'. אני חושב שכולם, כל מי ששומע אותי צריך להיות מזועזע. באיזו דמוקרטיה, באיזו מדינת חוק קורים דברים כאלה?".
כך הגיבו אלוביץ' ומוזס
מנדלבליט החליט להאשים בשוחד גם את נוני מוזס, מו"ל ידיעות אחרונות, וכן את שאול אלוביץ' ורעייתו איריס, בעלי "בזק" ואתר "וואלה!". בני הזוג אלוביץ' מואשמים בעבירות של מתן שוחד, שיבוש מהלכי משפט והדחה בחקירה בתיק 4000, וכן בעבירות נוספות נגד שאול אלוביץ'. מוזס מואשם בעבירה של הצעת שוחד בתיק 2000. נכון לשעה זו עד המדינה
פרקליטיהם של שאול ואיריס אלוביץ', ז'ק חן ומיכל רוזן עוזר, מסרו: "אנו מצטערים על החלטת היועץ המשפטי לממשלה. על סמך הראיות בתיק, אנחנו משוכנעים שראוי היה להמנע מהגשת כתב אישום נגד מרשינו. עכשיו עובר ההליך לבית המשפט שיבחן את הראיות במסגרת הליך הוגן ופומבי. משעבר התיק לבחינה שיפוטית, אנו תקווה כי יחדל מסע ההשמצות וההדלפות הברוטאליות שנמשך כ-3 שנים, וההליך המשפטי יחזור למקומו הנכון בו תתברר האמת. אנו סמוכים כי גם בית המשפט הנכבד יגיע לכלל מסקנה כי הראיות מעידות על כך ששאול ואיריס אלוביץ' לא ביצעו את העבירות ואת המעשים המיוחסים להם".
עורכות הדין נוית נגב ואיריס ניב-סבאג, המייצגות את נוני מוזס, מסרו: "נתניהו זימן את מוזס לפגישות, בהן נזף בו על הסיקור שלו ב'ידיעות אחרונות'. מוזס הסביר לנתניהו שחזרה שלו לשיתוף פעולה עם כתבי ועורכי 'ידיעות אחרונות' יוביל לשיפור הסיקור כלפי נתניהו ולסיקור מאוזן יותר. בין השניים התקיים שיח מורכב, והצגת חלק נקודתי ומסוים מדברי מוזס בשיחה כהצעת שוחד היא פרשנות שגויה ומעוותת, המתעלמת מהקשר הדברים בשיחה עצמה, מדברים שמוזס אמר באותה שיחה ומהתמונה העובדתית הכוללת של מערכת היחסים בין השניים. מוזס לא הציע לתת לנתניהו טובת הנאה".
לטענתן, "מהשיחה עצמה עולה, כי מוזס ניסה לדחוף את נתניהו להתראיין, ולהציע שם של כותב מאמרים שיכתוב מדי פעם מאמר בעמודי הדעות בעיתון - דברים אלה היו אינטרס מובהק של 'ידיעות אחרונות', והם הוצעו לנתניהו עוד לפני השיחה שביסוד העבירה המיוחסת וגם אחריה, ללא קשר לחוק 'ישראל היום' ואף לאחר שזה ירד מהפרק".
עורכות הדין הוסיפו: "גם הסיקור בעיתון באותם ימים תומך בעובדה שלא היתה הצעת שוחד. כך שלא בכדי ה"הצעה" כביכול לא יצאה לפועל במציאות. דבר השולל פרשנות של שוחד. גם העובדה שכלפי נתניהו אין טענה של בקשת שוחד מעידה כשלעצמה על כך שלא היה מדובר בשיח של שוחד. במקרים אחרים, כמו למשל בעניין של 'ישראל היום' - התביעה לא ראתה את הסיקור מיטיב ואף המפרגן והמלטף שנתניהו קיבל במשך שנים ב"ישראל היום" כשוחד, למרות שנתניהו הודה שפיזר את הכנסת כדי למנוע, לטענתו, פגיעה בחינמון. העובדה שהפרקליטות לא מצאה לנכון לפתוח בחקירה פלילית נגד נתניהו ושלדון אדלסון בהקשר זה, מעידה כשלעצמה שגם בעניינו של מוזס אין מדובר בשוחד.לנוני מוזס עומדות טענות משפטיות ועובדתיות חזקות, ואנו מאמינות שבית המשפט יקבע שלא עבר עבירה פלילית ויזכה אותו".
אייל רוזובסקי, בא כוחו של אילן ישועה - מנכ"ל וואלה לשעבר שהעיד בפרשה - מסר: "הוא נחקר ומסר את עדותו, אין לו תגובה".