בחודש יולי נעצר יאיר קהתי על ידי שוטרים כשיצא עם רכבו מגבעות שילה שבבנימין. ברגע שעוכב, החל לצלם את האירוע בטענה כי מתנכלים לתושבי המקום ועוצרים אותם מדי ערב ללא כל סיבה. השוטר הורה לו להתקדם מספר מטרים עם הרכב ורשם לו דוח על סך 1,000 שקלים בגין שימוש בפלאפון בזמן הזזת המכונית - כפי שהתבקש לעשות. בשיחה לחדשות 12 טען קהתי: הנחתי את המכשיר בזמן שנסעתי.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"השוטר ביקש תעודות זהות, אז עצרתי בצד והתחלתי לצלם", סיפר קהתי בשיחה לחדשות 12. "אני לא יודע איך אירועים כאלה מתפתחים ומה יקרה, ורציתי שהכל יהיה מתועד". לדבריו, השוטר לא אהב את העובדה שהוא מתעד את המקרה וביקש ממנו להתקדם עם הרכב מספר מטרים קדימה.
"הבנתי שהוא מחפש לתפוס אותי כשאני נוהג ומצלם, אז הנחתי את מכשיר הטלפון", אמר קהתי. "לא חשבתי איפה אני מניח אותו ונסעתי ממש 2 מטרים. הוא חזר אליי מהניידת ואמר לי שהשתמשתי בפלאפון תוך כדי נהיגה".
קהתי סיפר כי האווירה הייתה קשה וכי השוטר לא היה מוכן להקשיב או לרשום את התגובה של הנהג בדוח עצמו. "הוא התייחס אליי כאילו אני לא בן אדם, חיפש אותי במכוון והכשיל אותי", סיפר. "ככה לא מתנהג שוטר רגיל שבא לבצע עבודה תקינה".
בעקבות האירוע הגיש קהתי תלונה וערער על הדוח לבית הדין לתעבורה, שם החליט השופט לבטלו בטענה כי הנהג לא ביצע אף עבירה. כמו כן, הליך משמעתי נפתח נגד אותו שוטר בטענה כי מדובר בהתנהלות בעייתית.
סנגורו של קהתי, עו"ד נתי רום, מסר: "אנו שמחים שגם בית הדין לתעבורה וגם מח"ש הבינו כי מדובר בהתנהגות לא תקינה של השוטר. אנו מקווים שמקרים כאלו, פגיעה בזכויות אדם והיטפלות למתיישבים ללא עוול בכפם, ייפסקו, ובפרט אכיפה סלקטיבית באמצעות הכלי הפסול של ניידות תנועה, באיצטלה של בדיקה שגרתית, דבר שגורם לתחושה של אי צדק בקרב המתיישבים".
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "משטרת ישראל מבצעת פעילות באזור, כמו גם בכל רחבי הארץ, למניעת פשיעה, אכיפת החוק ושמירה על שלומם וביטחונם של משתמשי הדרך, ובמסגרת הפעילות מתבצעים סיורים, מחסומים ועוד, בהם מתבצעות בדיקות ובמידת הצורך גם פעולות אכיפה כחוק. באשר לאירוע נקודתי בגינו הוגשה תלונה מאזרח על התנהלות שוטר במקום, הרי שזו נבדקה, נמצאה מוצדקת וטופלה במישור המשמעתי, אולם בשום מצב היא אינה מעידה על הכלל".