לא פעם נשמעות מקבלנים טענות על עבירות שנעשות באתרי הבנייה, ושבגלל אוזלת היד של המשטרה בנושא - הם אלו שנאלצים להתמודד איתן. נתונים חדשים שנמסרו מהמשטרה בעזרת עמותת "הצלחה", ופורסמו אמש (שלישי) במהדורה מראים שהתיקים שנפתחו בעקבות עבירות כמו סחיטה, גרימת נזק לרכוש, ואיומים באתרי הבנייה כמעט ולא מבשילים לכתבי אישום, וביותר מ-85% מהמקרים – התיקים נסגרים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מי שנפגעים מחוסר היכולת של המשטרה להתמודד עם התופעה אלו הקבלנים, שלא פעם נאלצים לשלם למאבטח חיצוני או לעבריינים עצמם סכומי מאוד גבוהים. בשל העלויות, הסכומים הללו מתגלגלים לא פעם - גם לשוכרים עצמם.
בארבע השנים האחרונות, רק באזור המרכז נפתחו 444 תיקים בגין עבירות באתרי בנייה, אך 110 מהם נסגרו בשל חוסר ראיות, 158 נסגרו מחוסר עניין לציבור ו-126 תיקים נסגרו בשל עבריין לא נודע. בסך הכל - 88% מהתיקים הללו נסגרו.
אחוזי סגירת התיקים זהים גם בתל אביב – 88%, ובסך הכל נפתחו בעיר 347 תיקים בגין עבירות באתרי בנייה, כשמתוכם נסגרו 79 מחוסר ראיות, 136 מחוסר עניין לציבור ו-91 תיקים נסגרו בשל עבריין לא נודע.
גם באזור הצפון המספרים דומים: 403 תיקים נפתחו בארבע השנים האחרונות בגין עבירות באתרי בנייה. מתוכם נסגרו 109 תיקים מחוסר ראיות, 59 מחוסר עניין לציבור, ו-176 תיקים נסגרו בשל עבריין לא נודע. בסך הכל נסגרו 85% מהתיקים.
באזור הדרום כמעט ואין הבדל, שם 85% מהתיקים שנפתחו בגין עבירות באתרי בנייה נסגרו, כשנפתחו בסך הכל 285 תיקים. מתוכם נסגרו 55 תיקים מחוסר ראיות, 86 מחוסר עניין לציבור ו-103 תיקים נסגרו בשל עבריין לא נודע.
תגובת משטרת ישראל לכתבה: "בניגוד לנטען, כל תלונה המתקבלת במשטרה בגין גביית דמי חסות או סחיטה מטופלת ונחקרת במקצועיות, ביסודיות וללא מורא, כשרק לאחרונה הוגשו עשרות כתבי אישום בנושא זה. חשודים רבים נעצרים ומרבית תיקי החקירה בנושא זה מועברים עם סיומם לטיפול והחלטת הפרקליטות. משטרת ישראל תמשיך לבצע פעילות אכיפה נחושה כנגד תופעות פשיעה מעין אלו במטרה לשמור על רכושם ובטחונם האישי של אזרחי ישראל".