ניהול ארגון פשיעה, סחר בסמים מסוכנים וסחיטה באיומים: כתב אישום הוגש היום (שני) נגד מייסד טלגראס, עמוס דב סילבר בבית משפט המחוזי מרכז. סילבר שהוסגר לישראל לפני כחודש מאוקראינה נאשם בשורת סעיפים, בין היתר: תיווך לסחר בסמים מסוכנים, הדחת קטין לסמים מסוכנים, סחיטה באיומים וניהול ארגון פשע. פרקליטו של סילבר, עו"ד אורי קורב: "שימוש ציני בחוק שנועד להלחם בארגוני פשיעה - כנגד אנשים נורמטיביים הפועלים לקדם אידיאולוגיות אשר נבחרי הציבור מכל קצוות הקשת הפוליטית מצהירים כי יפעלו למען הכשרתם והגדרתם כחוקיים".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
סילבר נעצר באוקראינה בתחילת חודש מרס ואתו נעצרו בישראל עשרות ממפעילי טלגראס בפרשה שכונתה "420" ונמלט במהלך החודש שעבר מהמעצר באוקראינה - רגע לפני שהוסגר לישראל. הוא הצליח לברוח ממלוויו מהמשטרה המקומית במהלך היערכותם להסגרתו. כוחות המשטרה באוקראינה פתחו בחיפושים אחריו ואחרי 24 שעות איתרו אותו בעיר אומן והסגירו אותו לישראל.
28 נאשמים הועמדו לדין במסגרת כתבי האישום שהוגשו בפרשת טלגראס. הנאשמים כולם עובדים ומנהלים שהפעילו את הקבוצה שפעלה תחת אפליקציית טלגרם. כתב האישום מתאר את תהליך הייזום וההתפתחות של רשת טלגראס, תוך ניצול מאפייניה של פלטפורמת טלגרם, שאפשרו תיווך בין סוחרי סמים לבין הרוכשים, הכל בניצוחה של הנהלת טלגראס, בראשה עמד סילבר.
בכתב האישום מפורטת ההיררכיה הארגונית של הרשת בראשה עמד סילבר. פעילותו מפורטת, ובכלל זה מעורבותו בקבלת ההחלטות וקביעת המדיניות, עידודו ותמיכתו בסחר בסמים לקטינים ועל-ידי קטינים, הקמתו את הערוץ המתווך לסחר בסמים פסיכדליים כגון אקסטזי, LSD, פטריות הזיה ועוד.
מכתב האישום עולה כי הנאשם פעל לעידוד השימוש בקנאביס בקרב הציבור הכללי באמצעות פרסומים בכלי תקשורת שונים ובדף הפייסבוק שלו והפקת אירועים ציבוריים בהם התבצעה חלוקה של סמים מסוכנים למשתתפים.
עם הגשת כתב האישום, ביקשה מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה לעצור את הנאשם עד תום ההליכים המשפטיים נגדו. בבקשת המעצר מתארת הפרקליטות את מסוכנותו של סילבר, כמי שעמד בראש ארגון שהיה אחראי לאספקה של נתח שוק עצום מכלל שוק הסמים בישראל.
"התנהלות תמלהמת ובלתי מידתית של רשויות האכיפה"
תיווכו של סילבר היה בין למעלה מ-3,000 סוחרי סמים מכל רחבי הארץ, מתוכם לפחות 250 קטינים, לבין כ-200,000 רוכשי סמים ובהם קטינים שמספרם אינו ידוע. במהלך תקופת פעילותו של הארגון, עסקאות הסמים שבוצעו במסגרת הפלטפורמה תפסו חלק ניכר מכלל הסחר בסמים בישראל. הכנסות הארגון מפעולות התיווך לסחר בסמים היו בסה"כ כ-30 מיליון שקלים.
"בטלגראס הושקעו מאמצים ייחודים לאמת את זהותם של סוחרי הסמים שביקשו לפעול באמצעות הפלטפורמה", נכתב בכתב האישום. "מטרת האימות הייתה לוודא שלא מדובר בשוטר סמוי המתחזה לסוחר בסוחר סמים העתיד להונות את רוכשי הסם".
סנגורו של סילבר תקף בחריפות את הגשת כתב האישום נגד מרשו: "עמוס סילבר הוא אדם ערכי ומוסרי אשר נאמן לאידיאולוגיה בה הוא מאמין - ולפיה יש לעזור לחולים ולחלשים בחברה ולהקל על סבלם. סילבר פעל במשך שנים כדי לעזור לזולת תוך הקפדה שלא לפגוע באיש". לדבריו, "כתב האישום שהוגש היום היה בגדר מעשה צפוי וידוע מראש והוא מהווה המשך ישיר להתנהלות התמלהמת והבלתי מידתית של רשויות האכיפה. כתב האישום מציג את העובדות באופן מסולף לחלוטין תוך שימוש בקונסטרוקציות משפטיות שגויות וחסרות בסיס".
עו"ד קורב הוסיף: "רשויות האכיפה מתעלמות מהשינויים החברתיים והמשפטיים העוברים על העולם כולו, ובכלל זה על מדינת ישראל בנושא הלגליזציה והשימוש בסמים קלים. הטענה לפיה עמוס סילבר מנהל 'ארגון פשיעה' היא טענה מופרכת. מדובר בשימוש ציני בחוק שנועד להלחם בארגוני פשיעה - כנגד אנשים נורמטיביים הפועלים לקדם אידיאולוגיות אשר נבחרי הציבור מכל קצוות הקשת הפוליטית מצהירים כי יפעלו למען הכשרתם והגדרתם כחוקיים".