בית המשפט המחוזי בלוד האריך היום (חמישי) בשבועיים את מעצרה של כרמל מעודה, שהואשמה ב-11 מקרי התעללות בפעוטות ושהוחזרה למעצר בתחילת השבוע בשל היעדר מפקחים עליה. לחדשות 12 נודע כי לפני הדיון קיבלה מעודה הצעות לפיקוח מהפזורה הבדואית ומכפרים במשולש - אך סירבה לכולן. פרקליטה של מעודה, עו"ד אפרים דמרי, ביקש מבית המשפט להוציא צו איסור פרסום על כתובות אפשריות שבהן תשהה מרשתו, זאת מחשש לפגיעה בה. הערכה: בכוונתה לערער על ההחלטה לבית המשפט העליון.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בתחילת השבוע דחה בית המשפט את כל המפקחים שלקחו על עצמם את האחריות לפקח עליה והאריך את מעצרה. מאז, כך מסתבר, בני משפחתה מקבלים טלפונים מאנשים שמוכנים להיות מפקחים שלה. בין היתר ההצעות התקבלו מהפזורה הבדואית, מכפרים במשולש וגם מכפר קאסם ואפילו משטחי הרשות הפלסטינית, אך היא כאמור החליטה לדחותן.
עו"ד אפרים דמרי שמייצג את מעודה אמר לפני הדיון בהארכת המעצר: "ננסה לשכנע את בית המשפט שיש לנו מפקחים מתאימים אבל אם בית המשפט המחוזי לא ישתכנע לא תהיה לנו ברירה אלא ללכת לעליון".
ביום ראשון האחרון הוחזרה מעודה למעצר בנווה תרצה לאחר שלא נמצאו ערבים שיסכימו לארח אותה במעצר הבית. זאת לאחר שהשופט הטיל על עורך דינה אולטימטום: "על הערבים להתייצב בבית המשפט עד השעה 17:00 - אחרת היא תיעצר שוב". אביה של מעודה ליווה אותה מוקדם יותר מהיציאה מהכלא ואמר כי "היו הרבה שקרים ובסוף הכל יתגלה".
על אף שביהמ"ש העליון החליט לשחררה לחלופת מעצר כבר בחמישי שעבר, כרמל מעודה העבירה את סוף השבוע האחרון בנווה תרצה מפני שמי שהיה אמור לפקח עליה - לא עמד בהתחייבותו בהסכם. אדם זר הסכים להשגיח עליה במעצר בית, וההורים הזועמים פרסמו בקבוצות ברשתות החברתיות את הכתובת שלטענתם תשהה בה מעודה, וקראו להפגין נגד "האדם שריחם על המפלצת".
מעודה הייתה אמורה להשתחרר מבית הסוהר "נווה תרצה" שנמצא ברמלה לחלופת מעצר, אך אחד מששת קרוביה שהתחייב לפקח עליה - לא מילא את הוראות בית המשפט. בעקבות כך היא "בילתה" גם את סוף השבוע האחרון במעצר.
בית המשפט העליון קבע שמעודה תשוחרר לחלופת מעצר עד תום ההליכים נגדה - זאת לאחר שעתרה על החלטת בית המשפט המחוזי שהורה להשאירה במעצר מלא עד תום ההליכים. בהחלטת העליון הושמט המקום שבו תשהה מעודה במסגרת מעצר הבית, זאת לנוכח אירועי העבר והחשש שההורים והמפגינים יגיעו לשם.
בהחלטת העליון נאמר כי מכתב האישום אכן עולה תמונה קשה של התעללות בילדים - אך לדבריו, המעצר לא יכול להיות מקדמה על חשבון עונש המאסר וחומרת העבירות אינה מהווה על פי החוק עילה למעצר עד תום ההליכים. בכך דחה בית המשפט את הטענה כי מעודה עלולה לפגוע בעצמה או תתקשה להתמודד עם האווירה הציבורית בעניינה ולכן הם לכשעצמם לא יכולים להוות עילת מעצר.