השר חיים כץ ייאלץ לעזוב את תפקידו: בעקבות כתב האישום שהיועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, צפוי להגיש נגדו בימים הקרובים בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות והפרת אמונים - שר העבודה והרווחה מהליכוד לא יוכל להישאר בתפקידו. 

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

וילון אנשים (צילום: יונתן סינדל, פלאש 90)
היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

למרות סעיפי האישום החמורים נגד כץ, סעיף השוחד נגדו הוסר לאחר שנפל בשימוע שנערך לו. אלא שבעקבות החלטת היועץ המשפטי, על השר כץ להתפטר מיד מתפקידו בממשלה - ואם לא, על ראש הממשלה נתניהו לפטרו.

עם זאת, השר כץ צפוי לבקש שלא להסיר את חסינותו - אלא שבבקשה כזו רק ועדת הכנסת יכולה לדון. הוועדה לא פעילה בימים אלה עקב תקופת הבחירות - ותשוב לפעילות רק לאחר תחילת כהונת הכנסת החדשה. 

החשד: מערכת יחסים של "תן וקח" בין השר למקורב 

הפרשה עוסקת בעבירות שביצע לכאורה השר כץ בזמן שכיהן כיו"ר ועדת העבודה והרווחה של הכנסת, בין השנים 2005-2006 וכן בין 2009-2013. באותה תקופה, לפי החשד, התפתחה מערכת יחסים של "תן וקח" בינו לבין היועץ הפיננסי מרדכי בן ארי, שמייעץ בין השאר לחברת "אקוויטל", אחת החברות הכלכליות המובילות במשק.

במרכז האישום עומד תיקון 44 שהעביר בוועדה, שלפי החשד היטיב עם בן ארי. בתמורה, בן ארי ניהל עבור כץ את תיק המניות שלו. על פי פרסומים, כץ השקיע במניות והרוויח סכומי עתק של מיליוני שקלים. 

_OBJ

במשרד המשפטים ביקשו להבהיר היום בעקבות הפרסום כי "בשלב זה טרם ניתנה החלטתו של היועץ המשפטי לממשלה ביחס לשאלת העמדתו לדין של השר חיים כץ. כאשר תינתן החלטה, תפורסם הודעה מסודרת לציבור, כמקובל. כל פרסום בנושא זה הוא באחריות המפרסם בלבד". 

מהתנועה לאיכות השלטון נמסר בתגובה לפרסומים: "לאזרחי ישראל מגיע יותר. מגיע להם שרי ממשלה שדואגים לציבור ולא לעצמם ולמקורביהם. אנו מברכים את היועמ"ש והפרקליטות על שקיבלו החלטה לפני שאזרחי ישראל הולכים שוב לבחירות, ודורשים מהשר כץ מיד עם הגשת כתב האישום להודיע שהוא עוזב את תפקידו והולך להילחם על חפותו מחוץ לכותלי הכנסת. מושחתים נמאסתם".