כתב אישום הוגש אתמול (רביעי) נגד שר העבודה והרווחה חיים כץ בגין עבירות מרמה והפרת אמונים, בשל יחסיו עם היועץ הפיננסי מרדכי בן ארי. כץ אמור להתפטר מתפקידו, לפי פסיקת בג"ץ בנושא עוד משנות ה-90, אך חברו לסיעה מיקי זוהר קורא לו היום (חמישי) להפר את הכללים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בג"ץ פסק בעבר ששר שהוגש נגדו כתב אישום צריך להתפטר, ואם לא - רה"מ חייב להשתמש בסמכותו ("הלכת פנחסי"). כפי שפורסם אתמול, מנדלבליט סבור שעל השר כץ להתפטר כפי שהיה נהוג משנות ה-90'.מיקי זוהר, יו"ר ועדת הכנסת, קרא היום לכץ מפורשות להישאר בתפקידו ולא להישמע לכללים. לדבריו זו תהיה כניעה ללחץ של יריבי הימין

"אני מצפה ומבקש ומפציר בחברי – אל תתפטר מתפקידך", אמר זוהר בריאיון ל"שש עם דפנה ליאל". זוהר הוסיף: "תמשיך לעבוד למען הציבור ולעשות למען החברה כפי שעשית בשנים האחרונות. אל תיתן פרס לכל חורשי רעתנו שמנסים מבוקר עד ערב לפגוע בימין ובהנהגת הימין – תמשיך להיאבק על חפותך ואנחנו נעמוד לצדך". על מנדלבליט אמר: "לדעתי הוא פשוט קורבן של כל ההשתלשלות הזו".

מיקי זוהר (צילום: אדי ישראל)
ח"כ מיקי זוהר | צילום: אדי ישראל

 למרות המסר של מיקי זוהר, ההערכה היא שחיים כץ לא שוקל זאת והוא יתפטר מתפקידו כבר בתחילת השבוע. אתמול פרסמנו כי בין המחליפים האפשריים סגנית שר החוץ ציפי חוטובלי, וחבר הכנסת דוד ביטן. יש לציין כי ביטן חשוד בפרשה אחרת בעצמו, ואם יוגש נגדו כתב אישום לא יוכל לכהן כשר.

שר הרווחה חיים כץ (צילום: Flash90, חדשות)
עשה שימוש בתפקידו כיו"ר ועדה, כץ | צילום: Flash90, חדשות


 
אתמול היועמ"ש אביחי מנדלבליט הודיע על הגשת כתב אישום נגד כץ בגין עבירות מרמה והפרת אמונים בפרשת המניות. מנדלבליט אישר בהחלטתו את המלצת פרקליט המדינה שי ניצן ופרקליטת מחוז תל אביב ליאת בן ארי, והחליט גם שלא להעמיד לדין את חיים כץ בפרשה אחרת הקשורה לעובדי התעשייה האווירית. בכתב האישום נאשם גם חברו של השר כץ, איש שוק ההון מוטי בן-ארי, בעבירות של מרמה, הפרת אמונים ושימוש במידע פנימי.

הפרשה שבה מואשם השר כץ עוסקת בעבירות שביצע לכאורה בזמן שכיהן כיו"ר ועדת העבודה והרווחה של הכנסת, בין השנים 2005-2006 וכן בין 2009-2013. באותה תקופה, לפי החשד, התפתחה מערכת יחסים של "תן וקח" בינו לבין היועץ הפיננסי מרדכי בן ארי, שמייעץ בין השאר לחברת "אקוויטל", אחת החברות הכלכליות המובילות במשק. במרכז האישום עומד תיקון 44 שהעביר בוועדה, שלפי החשד היטיב עם בן ארי.
"קיים מערכת יחסים חברית וכלכלית הדוקה שהניבה לו תועלת רבה".

לפי כתב האישום, במקביל לכהונתו כחבר כנסת, שימש השר כץ גם כיו"ר ועדת העבודה הרווחה והבריאות של הכנסת. מתוקף תפקידו, היה בעל השפעה על קידום הליכי חקיקה ונושאים בעלי היבט ציבורים. במקביל, השר כץ היה מושקע במיליוני שקלים בשוק ההשקעות, ותיק ההשקעות שלו גדל משמעותית באותה תקופה.

אל תפספסו את ועידת המשפיעים 2019! בואו לראות את נבחרת הכתבים המובילה בישראל במפגשים יוצאי דופן, פנים אל פנים עם האנשים המשפיעים במדינה >>> מהרו להירשם עוד היום