סגן שר הבריאות יעקב ליצמן הגיב הבוקר (שלישי) לחשדות השוחד נגדו בשתי פרשות והסביר במהלך דבריו בוועידת ישראל לרפואה בבנייני האומה בירושלים – "מצפוני נקי". לדברי ליצמן הוא פעל לאורך כל הדרך על פי החוק "בלבד".
אל תפספסו את ועידת המשפיעים 2019! בואו לראות את נבחרת הכתבים המובילה בישראל במפגשים יוצאי דופן, פנים אל פנים עם האנשים המשפיעים במדינה >>> מהרו להירשם עוד היום
"מטבע הדברים כולכם סקרנים לשמוע התייחסות שלי לפרשה שנחקרה והועברה על ידי המשטרה לפני מספר ימים לפרקליטות ולהחלטת היועמ"ש", אמר סגן השר. "כמובן שאיני יכול להתייחס לדברים מלבד האמירה אותה השמעתי מתחילת הדרך - מצפוני נקי".
לדבריו, "לא פעלתי במקרים אלה שנחקרו כמו באף מקרה אחר ממניעים פסולים וכי טיפול בפניות ציבור הוא ערך עליון ותמיד פעלתי לסייע לכל אחד על פי החוק בלבד". לבסוף אמר ליצמן כי הוא "משוכנע שזו גם תהיה מסקנתם של הגורמים המוסמכים ושל היועץ המשפטי לממשלה".
המשטרה הודיעה בשבוע שעבר כי היא ממליצה להעמיד לדין את סגן שר הבריאות יעקב ליצמן בשני תיקי חקירה שהתנהלו נגדו לאחרונה, ובהם נחקר מספר פעמים. בין העבירות בהן המשטרה ממליצה להעמיד לדין: הצעת שוחד, 2 עבירות של מרמה והפרת אמונים וכן עבירה של הדחת עד.
לפי החשד, סגן השר ליצמן ניסה להשפיע על חוות הדעת של פסיכולוגים במשרד הבריאות במסגרת פרשת הנאשמת בפדופיליה מלכה לייפר. ליצמן, לטענת המשטרה, ניסה לשנות את חוות הדעת שהתבקשו המומחים למסור בהוראת בית המשפט – ובכך למנוע את הסגרתה לאוסטרליה.
בתיק השני בו נחקר, שמכונה "פרשת בית העסק", המשטרה ממליצה להעמידו לדין בעבירות של מרמה והפרת אמונים. על פי ממצאי החקירה, ליצמן ביקש מאנשי משרדו להשפיע על דרגים מקצועיים ולמנוע הליך של סגירת בית עסק בגלל כשלים ומפגעים תברואתיים שהתגלו בו. לפי החשד, הסיבה ששר הבריאות סייע היא כי בעלי העסק נחשב לאחד ממקורביו.
המשטרה חקרה גם פרשה שלישית - שעסקה בחשדות לפיהן ליצמן ניסה לפעול למענם של אסירים חריגים ובעיקר ניסה מול גורמים בשב"ס וגורמים אחרים להיטיב עם האסירים ולשפר את יציאותיהם לחופשות בחגים ובמקרים אחרים ניסה לקצר את עונשי מאסרם. מדובר בלא מעט אסירים פדופילים שנשלחו למאסר על עבירות מין. בחלק מהמקרים חלה התיישנות ובמקרים אחרים לא נמצאה תשתית מספקת לביסוס החשדות ולכן במקרה הזה לא הייתה המלצה.