החלפת השעון לשעון חורף הלילה היתה אמורה להוסיף שעת שינה. אבל אחרי אינספור מדריכים, בין אתונה לירושלים, היו מי שהזזת המחוגים בעיקר הדירה שינה מעיניהם.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
רונן הזיז אמש לפני השינה את כל השעונים שעה אחת לאחור, אבל לא הותיר מקום לטעויות. "בסך הכל כיוונתי לבוקר ארבעה שעונים מעוררים", סיפר. "בשני מכשירים סלולרים ובשני שעונים מעוררים. לך תדע מה יהיה. בסופו של דבר כל השעונים פעלו בזמן, אבל הכי מדויק היה בני בן השנה - הוא התעורר בשעה הקבועה שלו - את השעון הביולוגי שלו לא הצלחנו לכוון. בפועל לא ניצלנו את השעה הנוספת".
"אמרו שבסמארטפונים, בגלל שעון אתונה, זה מתעדכן אוטומטית, אבל גם קחו בחשבון שאם אתם קמים בין 02:00-04:00 השעה לא תהיה נכונה", סיפרה נועם שהיתה צריכה להגיעה לעבודה ב-03:00. "שמתי שעון לשתי דקות ל-02:00 וקמתי כדי לראות האם השעון מתעדכן בעצמו. באופן מפתיע זה לא קרה. מזל שקמתי".
"קמתי בלילה בהיסטריה. פחדתי שאפספס את ההסעה. פתחתי את העיניים הסתכלתי על הממיר, הסתכלתי על הטלפון וראיתי שזה לא אותו דבר, אבל הייתי כל כך עייפה שחזרתי לישון", סיפרה נ'.
"כמעט לא ישנתי כל הלילה"
גם דנה שמה שעון ל-2:00 כדי לבדוק האם השינוי המיוחל אכן קרה. "התעוררתי ובדקתי את השעון של הכבלים והשעון של הסלולרי ושניהם הראו על 01:00, אבל עדיין לא האמנתי. כמעט לא ישנתי כל הלילה", אמרה.
לאחר שעון קיץ ארוך יותר בשלושה שבועות מהרגיל, חזרה הלילה ישראל לשעון החורף. בשעה 02:00 הוזזו מחוגי השעון שעה אחת אחורה - וכמוהם, גם השעה במכשירי הסמארטפון שכוונו באופן אוטומטי.
בעקבות המעבר לשעון הקיץ החדש, הארוך ביותר בתולדות המדינה, חברות הסלולר השונות נאלצו להתמודד עם מספר בעיות טכנולוגיות בכיוון האוטומטי של הטלפונים החכמים.
הסיבה נעוצה בכך שרבים מאיתנו נאלצו להגדיר את אזור הזמן במכשיר שלהם ל'זמן אתונה' לפני כשלושה שבועות, זאת כדי שהשעון לא יוגדר אוטומטית על שעון חורף בתחילת אוקטובר, כפי שהיה נהוג בישראל עד השנה.
כעת, על מנת להיערך למעבר לשעון החורף, התבקשנו להגדיר את הזמן בחזרה ל"זמן ירושלים" במכשירים החכמים, כך שהטלפונים יוכלו להתעדכן אוטומטית ולעבור שעה אחת אחורה. בסופו של דבר ברוב המכשירים נראה שהמעבר היה חלק - אבל החרדות הפריעו את מנוחת הישנים.