ראש מדור תאונות הדרכים באגף התנועה של המשטרה, סגן ניצב יוני גיז, ששם היום (א') קץ לחייו, עבר בשנים האחרונות טיפול נפשי אצל פסיכולוג חיצוני. במהלך הטיפול איבחן אצלו הפסיכולוג פוסט טראומה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
במכתב ההתאבדות שהשאיר אחריו, שחלק ממנו נחשף כעת, כתב גיז: "אני שומע את הרוגי תאונות הדרכים קוראים לי". ראש מדור תאונות הדרכים שם קץ לחייו לאחר שנים בהן עסק בתחום הקטל בדרכים, ואחרי שלא הצליח לעמוד במראות הקשים שנגלו לעיניו באופן תדיר.
"קברנו הערב אחד מאיתנו שנפל על מצוקות שהאגף חווה מדי יום", מסר ראש אגף התנועה, ניצב צ'יקו אדרי. "אנחנו עוסקים בהצלת חיים של אחרים, אך לעיתים זה קורה גם אצלנו".
קצין במשטרה אמר היום לחדשות 2 Online כי גם הוא ניסה לשים קץ לחייו בגלל תאונות הדרכים, ולטענתו היו עוד כמה שניסו. הוא סיפר שהתמיכה הנפשית מהמשטרה הייתה מזערית, ותיאר מצב שבו יש איש בריאות נפש אחד לאלפי שוטרים, מה שגורם לטענתו להידרדרות במצבם הנפשי של שוטרי תנועה רבים.
"זה אחד הדברים הכי קשים שיש", אמר. "אתה לא יודע מה המחזות שהולכים לבוא, אתה לא שוכח את הריחות והדבר הכי קשה זה המשפחות שאתה צריך להסביר להן ולשבת איתן כשאתה נאכל מבפנים תוך כדי".
"לא נרדמים בלילה אחרי תאונה"
שוטרי תנועה בדימוס הצטרפו לתחושות הקשות. "פעם אחת פשוט איבדתי את הצפון כשראיתי גופה ללא ראש, זה היה מזוויע", סיפר לחדשות 2 Online עו"ד נאדר חילף, שהיה בין השנים 2005 ל-2008 שוטר תנועה בתחנת זיכרון יעקב. "לא ידעתי בכלל שאפשר לפנות לשירות פסיכולוגי".
לטענתו, בעקבות האירועים הוא התקשה להירדם בלילות במשך תקופות ארוכות. "אתה שם את הראש על הכרית וכל הזמן חושב על זה - הגופות, הדם, המשפחות שאיבדו את יקיריהן וזה פשוט מחריד", אמר השוטר לשעבר וציין כי הלחץ על שוטרי התנועה בזירות תאונה הוא בלתי נתפס.
רנ"ג מוטי קזס (51), שירת 26 שנה במשטרת התנועה ונחשף לאלפי תאונות וזירות קשות. "אתה מדחיק את זה כל הזמן ועד היום קשה לי להירדם בלילה", הוא מספר. "המשטרה צריכה להעניק יותר טיפולים נפשיים, כי הקטל בדרכים הוא מלחמה ואני רק יכול להגיד תודה שיצאתי בריא".
לדבריו, האירועים הקשים השפיעו עליו במהלך היום-יום, וממשיכים לרדוף אותו עד היום. "הכי קשה זה תאונות עם ילדים וחיילים. יש שוטרים שאני מכיר שפרשו מהמשטרה או יצאו על סעיף נפשי בשל כל הקשיים האלה", הדגיש השוטר.
בהכנת הכתבה השתתף מתן חצרוני