בשורה טובה לסטודנטים ולתושבים הצעירים בתל אביב: גם תושבים שנוהגים ברכב שאינו בבעלותם יוכלו ליהנות מתו חנייה, כך קבעה אתמול מועצת העיר בהחלטה תקדימית.
עד אתמול, תושבים ששכרו דירה או גרו בדירה שבבעלותם ונהגו ברכב שנמצא בבעלות ההורים, נדרשו להעביר את הבעלות ברכב על שמם, אפילו ששילמו ארנונה לעיריית תל אביב.
"התיקון בחוק העזר העירוני נועד להקל על האוכלוסייה הצעירה שגרה בעיר, ומשתמשת ברכב של ההורים, כמו סטודנטים וצעירים רבים אחרים שגרים בעיר", אמרה לחדשות 2 באינטרנט אלמוג כהן, עוזרת דובר העירייה. "צריך לגבש עוד כמה נהלים כדי להבטיח שמי שייהנה מההטבה הם תושבי תל אביב בלבד. בכל מקרה ההחלטה לא תבטל דוחות באופן רטרואקטיבי".
"שיימצאו פיתרון אחר לבעיית החנייה בעיר"
"סתיו, תושבת תל אביב שמנהלת מאבק ממושך עם העייריה בניסיון לקבל תו חנייה לרכב שרשום על שם אביה, מתקשה לשמוח משינוי ההחלטה. "מחוסר ברירה העברתי כבר את הבעלות ברכב של אבי על שמי והפסדתי כסף כיוון שהרכב נחשב כבר יד שלישית", סיפרה בתגובה לתיקון.
"עד היום הייתה אפליה בין התושבים הצעירים בעיר, ורק עובדי הייטק שקיבלו רכב מהעבודה זכן לתו חנייה, למרות ששנינו שילמנו ארנונה לעירייה. חבל שלא מצאו פיתרון אחר לבעיית החנייה בעיר, וגרמו לאלפי צעירים להוצאות כספיות ולדוחות מיותרים".
בעיריית תל אביב ביקשו להדגיש שמדובר בהחלטה תקדימית ביחס לשאר הערים בארץ. "זו העיר היחידה שמתירה לצאצאים של בעלי הרכב שגרים בעיר להינות מחנייה חופשית בעיר", ציינה עוזרת דוברת העירייה. "המטרה היא ללכת לקראת אוכלוסיית הצעירים והסטודנטים בעיר שמחזיקים רכב, משלמים שכירות וארנונה אך לא יכלו לקבל תו חניה כי הרכב לא היה בבעלותם".
במקביל לתיקון שמקל על סידורי החנייה בעיר, אושר תיקון לחוק העזר האוסר על חנייה והעמדה בדרך של רכב המוצע למכירה או רכב שרישיונו פקע. "תיקון זה", מסבירים בעייריה, "הינו כלי להתמודדות עם התופעה ההולכת ומתרחבת של זניחת כלי רכב ברחוב".