שר האוצר יאיר לפיד והשר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ' חתמו היום (ד') על הסכם להרחבת פרויקט השיטור העירוני. בעקבות ההסכם, במהלך השנתיים הקרובות יתווספו למערך כ-565 שוטרים ברשויות מקומיות ברחבי הארץ.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
פרויקט השיטור העירוני החל את דרכו ב-2010, כתכנית ניסיונית שהופעלה ב-17 רשויות מקומיות. במסגרת הפרויקט פועלים שוטרים ופקחים עירוניים בניידות משותפות, במטרה לשמור על הסדר הציבורי בערים הגדולות. בין השאר, מטפלים הצוותים המשותפים בעבירות כמו ונדליזם, הקמת רעש ואלימות, במטרה להגביר את רמת הביטחון האישי של התושבים.
במסגרת ההסכם שעליו חתמו השרים, צפויות להצטרף לפרויקט בשנתיים הקרובות 36 ערים נוספות, זאת לצד שמונה רשויות המצויות כבר בעת הנוכחית בתהליך הצטרפות למהלך. כך למעשה, בתוך שנתיים יופעל הפרויקט ב-61 רשויות ברחבי הארץ.
"הכוחות לא ייצאו מהערים"
השרים הסכימו על העברת תקציבית בגובה של כ-190 מיליון שקל, שישמש לגיוס של מעל ל-500 שוטרים למערך, וכן לגיוסם של פקחים עירוניים בהיקף דומה. כמו כן, הוחלט כי יוענקו סמכויות לפקחים העירוניים שיאפשרו להם לבצע את עבודתם ביעילות גבוהה יותר.
אהרונוביץ' ולפיד סיירו היום ברמלה, שם פועל מערך השיטור העירוני כבר במשך שנתיים. במהלך הסיור הביע ראש העיר יואל לביא, שביעות רצון מהפרויקט הפועל בעירו בשיתוף עם שוטרי תחנת רמלה, בפיקודו של סנ"צ שלומי שגיא.
בשיחה עם חדשות 2 Online ציין ראש העיר כי התכנית נותנת מענה לעבירות המטרידות את התושבים כמו רעש בפארקים, שתיית אלכוהול במרחבים ציבוריים ועוד. הוא אף ציין כי הניסיון שנצבר בזמן ביצוע התכנית בעירו יסייע לערים המצטרפות לפרויקט ליישמו בשטחן בעתיד.
במקביל הדגיש השר לביטחון פנים אהרונוביץ' כי הכוחות שיצוותו לפרויקט השיטור העירוני - לא ייצאו מעירם. "מדובר בכוח שלא יעזוב את העיר, ולא ייצא לתגבורים ואירועים ארציים. מאידך, לא מדובר במשטרה פרטית של העירייה, אלא כוח שיופעל על ידי הפיקוד המשטרתי", הבהיר השר.