לפני כשבועיים הוכש למוות מיקי מיכאל איצקוביץ', בן ה-57, על ידי נחש צפע. מאז החלה עונת הקיץ, נרשמו עשרות מקרים של הכשות נחשים. הפחדים והסלידה אצל בני האדם מנחשים כל כך גדולים, מוטמעים ובלתי נשלטים. אז מה הופך את לוכדי הנחשים לאהוב את החיה הכל כך שנואה הזו?
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"אני אוהב להסתכן כמה שיותר", מספר לוכד הנחשים גדעון דעבול, "זה המתח שלי והכיף שלי. אני אוהב להילחם ולחפש אותו. זה ממש מכניס לי כיף בחיים. הנחשים מכישים מתוך פחד והגנה עצמית".
"תמיד עניין אותי למה אנשים כל כך מפחדים מזה", תוהה רפאל יפרח, לוכד ומגדל נחשים וזוחלים, "יותר סקרן אותי להבין מה הפחד מאחורי נחשים". כיום יש ליפרח בחצר הבית חווה לגידול נחשים מהארץ ומהעולם. "אני זורמת עם האהבה שלו ואני מקבלת את זה", מספרת אולגה יפרח, אשתו של רפאל.
לכידת נחשים הפכה עם השנים למקצוע מאוד גברי, אבל ניתן למצוא בו גם נשים. אורנה עמר, נכנסה לתחום לפני 12 שנים לתחום, שבו היא נחשבת לאחד הבודדות. "עבדתי בהנהלת חשבונות ולא עניין אותי כל הקטע של הניירת והמחשבים אז עשיתי הסבה מקצועית. ברגע שבנאדם יש לו נחש בבית או בחצר לא מעניין אותי מי אתה, גדול קטן רזה או שמן. מעניין אותו שהנחש לא יהיה בתחום שלו".
"אני לא מבינה למה צריך להחזיק נחשים בבית", מציינת אורנה בתגובה לעובדה כי לוכדים רבים נוהגים לגדל את הזוחלים בביתם כתחביב, "אני מדבריה אז אני אחזיק ג'וקים, חולדות, קרציות? נחש המקום שלו בטבע ולא באקווריום".