האם הכריש שפצע אנושות בסיני ארבעה תיירים מרוסיה, נמצא בדרכו לארץ? התשובה אינה חד משמעית. מבחינה תיאורטית, מדובר באותו ים וזהו מרחק שכריש מסוגל לעבור בזמן קצר. אולם מבחינה מעשית, ההיסטוריה מלמדת שהסיכוי לכך לא גבוה.
"הפעם האחרונה שהייתה תקיפת כריש באילת הייתה ב-1974", הסביר לחדשות 2 באינטרנט ד"ר אביעד שיינין, יו"ר מחמל"י, מרכז חקר, מידע וסיוע ליונקים ימיים בישראל, באוניברסיטת חיפה. "זה יכול לקרות שוב בתיאוריה, אבל זה לא סביר", הוסיף שיינין. עם זאת, לא ניתן לפסול אפשרות כזאת על הסף, משום שהימצאות כרישים מסוכנים בים האדום היא עובדה.
"ישר חושבים על 'מלתעות'"
"כשאנשים שומעים על תקיפת כריש הם ישר חושבים על הסרט 'מלתעות'", הוסיף שיינין, "אבל חשוב לשמור על פרופורציות". לדבריו, בכל העולם ישנם מקרים בודדים בשנה של תקיפת כריש. "בכל שנת 2009 התרחשו רק 13 תקיפות קטלניות והשנה דווח רק על שמונה תקיפות", הסביר.
גם בהשוואה בין חופי מצרים וסיני לחופי אילת, התוצאה מרגיעה. "בחופי מצרים וסיני יש תקיפת כריש אחת לשנה, מתוכן אחת לחמש תקיפות קטלנית", אמר שיינין. "כשמשווים את הממצאים האלה לעובדה שבישראל לא הייתה תקיפה קטלנית כבר 36 שנה, מבינים שאין מה להילחץ".
אתמול: כריש תקף ארבעה בסיני
ארבעה תיירים מרוסיה נפצעו השבוע בשתי תקיפות כריש שונות, האחרונה בהן התרחשה אתמול, בעת ששחו מול בית המלון בו שהו בראס נסרני, אתר צלילה מוכר.
ביום שלישי האחרון, כנראה אותו כריש היה מעורב בתקיפת זוג אחר מרוסיה. הכריש נשך אז אישה כבת 50 בגבה וברגלה, תלש אחת מידיה והיא עברה התקף לב. הקורבן השני, אישה כבת 70 נמצאה כשידה הימנית ורגלה השמאלית נקטעו. בתקיפת שני התיירים אתמול, הכריש מסוג ארך-גף תלש חלק מגפיהם.
מדריך הצלילה חסאן סאלם אמר כי היה תחת המים בזמן התקיפה ואף שחה בסביבת הכריש. "הצלחתי להבריח את הכריש כשנשפתי בועות במים לעבר הפנים שלו, אבל אז ראיתי אותו שוחה לעבר אישה והוא נשך אותה ברגל". סאלם הוסיף וסיפר כי "המים הפכו לאדומים מכמויות הדם הגדולות".
כל ארבעת הקורבנות פונו לבית החולים בקהיר במצב אנוש. משמר החופים המקומי מנסה כעת ללכוד את הכריש התוקפני, ועד אז הוציא הודעת אזהרה מפני רחצה באזור.