ישראלים רבים חוגגים הלילה את ל"ג בעומר במדורות, מנגלים והרבה תפוחי אדמה על האש. מדי שנה בערב הזה מד"א מפנה לבתי החולים עשרות ילדים ובני נוער שנכוו כתוצאה מטיפול בלתי זהיר במדורת ל"ג בעומר ושימוש בנוזלים דליקים.
הערב מסיירים מתנדבי מד"א בין המדורות, מחלקים פליירים ומנחים את החוגגים כיצד לשמור על המדורה, כיצד לכבותה ואיך לטפל בנפגעים, אם חלילה יהיו. מנכ"ל מד"א רמ"ג אלי בין, הנחה לתגבר את התחנות בחובשים ובאמבולנסים על מנת לתת מענה למספר הקריאות הגדול שמתקבל במד"א מידי שנה בל"ג בעומר כדי לטפל בנפגעי כוויות.
במגן דוד אדום קוראים להורים ולילדים למלא אחר ההנחיות על מנת שהחג יעבור בצורה מהנה וללא נפגעים.
כללים למדורה בטוחה:
מיקום המדורה יקבע בשטח נקי מקוצים ומעשבים, במרחק בטחון סביר ממבנים וממתקנים, יש לגדר באבנים מסביב למדורה כדי למנוע מילדים להתקרב אל האש. במדורה של ילדים, יש למנות בוגר אשר יהיה אחראי על הבערת המדורה וישגיח על הילדים. כמו כן, יש להרחיק כל חומר דליק מהמדורה ואסור בתכלית האיסור להחזיק בקרבת האש מיכלים דליקים.
במד"א ממליצים לנעול נעליים סגורות, ללבוש מכנסיים ארוכים וחולצה מתאימה להגנה על הגוף מפני גיצים וגחלים, וכן מעקיצות זוחלים ושרצים ארסיים הנמשכים אל חום המדורה. יש להחזיק בקרבת המדורה שני דליי מים מלאים למקרה של התפשטות שרפה.
אין להתיז דלק על האש הבוערת. פעולה זו מסוכנת מאוד ועלולה לגרום לפגיעה בנפש. אסור לזרוק למדורה הבוערת מיכלי תרסיס, חזיזים או קליעי נשק העלולים להתפוצץ ולפגוע ביושבים סביב למדורה.
כמו כן, אין להבעיר מדורה מתחת לקווי חשמל וטלפון, בקרבת עצים ושיחים, או מתקני דלק. אין לישון בתוך שקי שינה סגורים סמוך למדורה, מחשש למלכודת אש.
במקרה של פגיעה יש להתקשר מייד למד"א
אם אש אחזה בבגדיו של אדם יש להשכיבו על הקרקע ולגלגלו בעפר או לכבות את האש במים רבים. אפשר גם להחניק את האש על ידי כיסוי הנפגע בשמיכה רטובה, או במגבת גדולה כאשר ראש הנפגע נשאר חשוף.
אין להסיר או לתלוש בגדים חרוכים שנדבקו באזור הכוויה. במקרה של כוויה באזור מוגבל בגוף יש לקרר מיד במים או להניח רטיות קרות ולחות על הכוויה. ניתן להשתמש גם בממחטות בד או בגד. אין לנקב שלפוחיות ואין להסיר עור. כמו כן, אין למרוח על הכוויה משחות או חומרים שונים אחרים.
במקרה של חדירת גץ לעין, מומלץ לשטוף את העין היטב עם הרבה מים קרים. בשל העשן הסמיך העולה מהמדורות ונושא איתו עפר רב שנחשב מסוכן לבריאות, ממליץ מד"א לקשישים, לנשים בהריון לחולי לב, ריאות ואסטמה וכן לפעוטות להסתגר בבתים עם חלונות מוגפים.
"בגלל חוסר זהירות בשימוש בחומרי בערה ובנוזלים דליקים, נפצעים מדי שנה חוגגים רבים, שבידם היה למנוע זאת אילו היו מקפידים למלא אחר הנחיות מד"א", אמר מנכ"ל מד"א רמ"ג אלי בין. "מומלץ למנות אדם בוגר בכל מדורה אשר יהיה אחראי על הבערת המדורה וירכז מכלים או דליים של מים וידאג לערכת עזרה ראשונה תקנית של מד"א".
פתיחת "עונת החתונות" - פרוייקט כתבות מיוחד לרגל ל"ג בעומר:
חתונות בזול: כיצד לחסוך בהוצאות חתונה?
"נשמח לראותכם בחופה, בבית החולים"
איך נשמע "אני אוהב אותך" בחלל?
"רצינו משהו שונה": חתונה למטיבי לכת
חתונה בכל מחיר: המקלט ששימש כחופה