בסמוך לקיבוץ ניר עם שביישובי עוטף עזה יש גבעה קטנה המכונה "גבעת המוכתר". בחורף היא מכוסה מרבדים ירוקים של עשב ופריחה. מדמיינים מראה פסטורלי? אז זהו, שלא. ממרומי הגבעה ניתן לצפות בימים אלה בתמרות העשן העולים מרצועת עזה המופגזת. ויש רבים שבוחרים לבלות בה דווקא בימים אלה.
עם תחילת מבצע עופרת יצוקה נרשמה ירידה בתיירות הפנים בישראל. כך לפחות עולה מנתונים של משרד התיירות. מי שמבקר בגבעה הצופה לעזה, לא ירגיש בזה. עשרות אנשים סקרנים, בהם תיירים, מגיעים מדי יום למקום ומטפסים על הגבעה כדי לצפות במבצע עופרת יצוקה בזמן אמת ולא דרך המצלמות. הם כנראה רוצים להרגיש חלק מההיסטוריה.
מהגבעה ניתן לראות כמעט הכול: החל מהתקפות חיל האוויר ועד שיגורי רקטות של החמאס לעבר יישובי הדרום ועוטף עזה, אש ועשן. כתבים זרים מרחבי העולם שנתקלים במחסומי דובר צה"ל שלא מאפשרים להם להתקרב לעזה, עומדים אף הם על הגבעה ומנסים באמצעות עדשות מקצועיות וארוכות טווח לקלוט מעט מהמתרחש.
קרוב לבן
גם התיירים, שחלקם פותחים שולחן במקום, מביאים אמצעי ראייה משלהם. משקפות הן לא מחזה נדיר על הגבעה. אחד המבקרים במקום הוא שלום איובי, שהגיע לגבעה כדי להרגיש קצת יותר קרוב לבנו שלוחם בעזה. "הוא בפנים ואין לנו קשר איתו, אז רציתי להרגיש יותר קרוב אליו", הוא מסביר. "אומרים שרק האימהות דואגות, אבל האבות דואגים יותר, ורק מתביישים להגיד את זה".
יולנטה אוליאוניצ'וקה מליטא עלתה גם על הגבעה. "אף פעם לא חשבתי שאני אגיע לעזה כדי לראות את הכל, אבל זאת פשוט סקרנות", היא מסבירה. "הצעתי לחבר שלי שניסע יחד לראות מה קורה, ובאנו".
ככל שהלחימה בעזה נמשכת, הגבעה הקטנה ממשיכה למשוך מבקרים למקום. רובם ככולם תומכים במבצע, באים לחגוג את הצלחת צה"ל ולראות מקרוב את פעולותיו. סוג אחר של מבקרים הוא תושבי הדרום שמגיעים על מנת לראות את צה"ל נוקם. "זה אדרנלין", אומר מוטי אלמקייס. "לא הסכימו לגייס אותי למלחמה, אז באתי לקבל את זה מפה".
מלחמה בחמאס - סיקור מיוחד
ירי הטילים נמשך לאחר תקיפות חיל האוויר
תיעוד מיוחד: בית ספר ממולכד בעזה
גראד סמוך לגן ילדים באשדוד: נפגעי חרדה