אחרי המתנה ממושכת קיבלו אמש אלפי חיילי המילואים שגויסו בצווי 8 במסגרת מבצע "עמוד ענן" את הבשורה על הפסקת אש. רבים מהחיילים נשמעו מאוכזבים מההחלטה ולא הבינו למה בכלל נקראו בבהילות לשטחי ההתכנסות לקראת כניסה קרקעית - וכעת הם צפויים להשתחרר לביתם.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
אם לא די בכך, מתברר כעת כי חלק מהחיילים, חלקם סטודנטים וחלקם שכירים, צפויים להיאבק כעת על זכויותיהם שנפגעו בעקבות גיוסם. לחדשות 2 באינטרנט התקבלה תלונתו של א', סטודנט מאוניברסיטת תל אביב, שסיפר כי אחד המרצים שלו מסרב להעניק לו הקלות בעקבות היעדרו ולתת לו ציון שלילי על עבודה שהיה אמור להגיש בתחילת השבוע.
"הטילו עלינו להגיש עבודה עוד לפני פתיחת המבצע בעזה", סיפר הסטודנט. "מועד הגשת העבודה היה ביום ראשון האחרון אבל אני גויסתי עוד בסוף השבוע ולכן נמנע ממני להגיש את העבודה בזמן". א' ציפה כי משום שנעדר מהלימודים ומהבית ונאלץ להגיע לשירות המילואים, ייתחשב בו המרצה ויעניק לו הקלות מסוימות או הארכה במועד הגשת העבודה.
"אם לא תגיש את העבודה תקבל אפס"
"ניסיתי לדבר עם המרצה על הבעיה שבהגשת העבודה ביום ראשון. המרצה והמתרגל טענו שהם מבינים את הבעיה אבל תשובתם הסופית הייתה 'או שתגיש את העבודה או שתקבל ציון אפס'", סיפר א'. "ישנה אווירה באוניברסיטה שמתנכלים למילואימניקים - הסטודנטים הערבים קוראים בצעקות 'צה"ל רוצח' ו'ג'עברי שאהיד'".
"אין לי זמן לפנות לראשי האוניברסיטה שיסייעו לי. אנחנו פה כדי לשמש כוח הגנה למדינת ישראל, בתנאי שדה. אפילו את הסוללה של הטלפון הסלולרי אין לי איך להטעין", סיפר א'. "עכשיו אני עומד לחזור לחיי האזרחיים כסטודנט ואני יודע שאף אחד לא יעזור לי".
מאוניברסיטת תל אביב נמסר בתגובה: "עם תחילתו של מבצע עמוד ענן פרסמה הנהלת האוניברסיטה הנחיות לציבור הסטודנטים ולסגל. בהנחיות אלה נאמר בין היתר: 'ייעשה כל מאמץ לסייע לסטודנטים ולסטודנטיות הנקראים לשירות מילואים ולתלמידים המתגוררים בישובים שבהם נגרמים שיבושים בלימודיהם'. בהיעדר כל פרטים מזהים בתלונת הסטודנט לא נוכל כמובן להתייחס אליה גופה".