תופעת הטרדתן המינית של נשים ממשיכה - לגל שרגיל, סטודנטית למשפטים במכללה האקדמית צפת, זה התחיל כבר בשנה א'. היא הגיעה לשיעור, ומצאה את עצמה מתמודדת עם אמירות מיניות מביכות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"אחד מהמרצים באופן מתמשך התבטא באמירות מיניות. הוא התחיל לדבר על הגדלת חזה, והתחיל לפרט את התופעות לוואי, שזה פשוט לא היה קשור גם לשיעור. הוא התחיל לתאר את צורת המבנה של חזה של נשים. כל השיחה הזו הוא הסתכל עלי" , סיפרה גל על ההטרדה שחוותה לכאורה.
גל התלוננה, אך לדבריה המכללה התעלמה לחלוטין מהוראות החוק, והעבירה את הטיפול בתלונה שלה לגורמים שאינם מוסמכים. עברה שנה שלמה עד שהודיעו לה שתלונתה נדחתה. "הייתה לי אמונה שלפחות הם יפעלו לפי החוק. שהם לא יגידו את השם שלי. אני לא צריכה לקבל טלפון מהמרצה שלי שלוחצת עלי לוותר על התלונה בצורה סמויה" הוסיפה.
הסקר השנתי של התאחדות הסטודנטים מראה שהמקרה של גל הוא קל יחסית. 18 אחוזים מהסטודנטיות הוטרדו מינית. ארבעה אחוזים מהסטודנטיות הוטרדו על ידי מרצים, שני אחוזים בידי מתרגלים, ו-16 אחוזים סבלו מההטרדות מיניות של חבריהן לספסל הלימודים.
"יש בורות וחוסר ידיעה מצד הסטודנטים"
עוד עולה מהנתונים כי 14 אחוזים מן ההטרדות היו הערות בעלות אופי מיני, ו-12 אחוזים התמודדו עם נגיעות של ממש. שני אחוזים מן הסטודנטיות קיבלו הצעות ליחס מועדף תמורת קיום יחסי מין, ן-3 אחוזים סבלו מהתנכלות או איומים בגין סירוב לקיים יחסי מין.
"יש בורות וחוסר ידיעה של הסטודנטים והסטודנטיות בנושא הזה", אמר אורי רשטיק, יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית. "הבורות באה מכיוון שהמוסדות עוצמים את עיניהן ולא עושים דבר. לא נוקטים שום דבר כדי לפרסם תקנונים, כדי לפרסם תפקיד של ממונה".
למרות שמדובר באוכלוסייה משכילה, מתברר עדיין שכמחצית מהסטודנטים והסטודנטיות בכלל לא מכירים את הנוהל לטיפול בהטרדות מיניות במוסד שבו הם לומדים. זו גם הסיבה שרק שמונה אחוזים מן המוטרדות בחרו להתלונן באגודות הסטודנטים, במרכזי סיוע, או במשטרה.
תגובת המכללה האקדמית צפת - "המכללה מתייחסת ברצינות רבה לכל תלונה על הטרדה מינית. טענותיה של הסטודנטית טופלו כחוק בכל הרמות הניהוליות והמקצועיות. מפאת צנעת הפרט לא ניתן להתייחס בפומבי למקרה".