נחמן שי לשעבר דובר צה"ל (צילום: החדשות 2 ארכיון)
נחמן שי. פנסיה על 3 שנות שירות | צילום: החדשות 2 ארכיון

רוב ציבור העובדים מחכה להגיע לפנסיה, הזמן בו אפשר להפסיק לעבוד ולקבל קיצבה עבורה עבדנו במשך שנים רבות. נחמן שי לעומת זאת, המקבל משכורת של חבר כנסת, נהנה גם מפנסיה ממשרד הביטחון. שי, שהיה דובר צה"ל בשנים 1988-1991 וקולו היה הפסקול של מלחמת המפרץ מקבל פנסיה זאת למרות שהיה בתפקיד שלוש שנים בלבד.

חוק הפנסיה לקצינים ולנגדים מיטיב עם המשתחררים מצה"ל הרבה יותר מאשר במגזר הפרטי. מי שהשתחרר אחרי גיל 40 ושירת שמונה שנים רצופות זכרי לפנסיה. אז איך זה שנחמן שי זכאי לפנסיה אחרי ששירת שלוש שנים בלבד? כאן נכנס תעלול הפנסיה - תעלול חוקי לגמרי, אבל לגבי הריח שלו אפשר להתווכח.

לפי חשיפת גל"צ הבוקר, עם סיום תפקידו ב-1991 כשאהוד ברק מונה לרמטכ"ל, שי לא השתחרר משירות. עד 1996 הוא היה רשום כקצין הנמצא בחופשה ללא תשלום. כך השלים שי את שמונה השנים הדרושות כדי לקבל זכויות לפנסיה מצה"ל. מדובר בקומבינה לכל דבר - תפקידו של שי לא נשמר לו והיה ידוע שהוא לא מתכוון לחזור לשרת בצה"ל בתום החופשה. הוא אף עבד במגזר האזרחי. והכל - בחסות החוק.

"הכל נעשה ברשות ובסמכות"

מדובר צה"ל נמסר בתגובה, כי "על-פי רישומים שנמצאים בידי צה"ל ח"כ נחמן שי שירת בקבע שמונה שנים מתוכן ארבע שנים ו-11 חודשים בחופשה ללא תשלום. למשרת הקבע, קיימת אפשרות לרכוש את תקופת החופשה על-מנת שתימנה לצרכי קצבה, וכך נעשה במקרה זה. לאור זאת, נחשבה כל תקופת החופשה של חבר הכנסת שי לצורך זכאותו לפנסיה. זכאות זו, אחרי שמונה שנות שירות בלבד, אושרה ע"י הגורמים המוסמכים באותה תקופה בצה"ל. לכן, זכאי חבר הכנסת שי לקצבת פנסיה מצה"ל".

מנחמן שי נמסר בתגובה, כי "כל ההחלטות הנוגעות לשירותי בצה"ל התקבלו ברשות ובסמכות על ידי הגורמים המוסמכים בצה"ל".