דמיינו לעצמכם שמחר בבוקר, היום הראשון בשבוע, לא צריך ללכת לעבודה. ביום ראשון יהיה עוד יום חופש, אחרי השבת. אחד האנשים שמדמיינים את זה הוא איתמר שמעוני, האחראי על חוף הים באזור תל אביב. הוא האחראי - אבל הוא לא מצליח לבלות עם המשפחה בחוף, כיוון שהוא שומר שבת.
המשנה לראש הממשלה השר סילבן שלום מנסה להחיות את היוזמה ולשחרר את ראשון. השר שלום נפגש עם כל מי שצריך כדי לשנות סדרי עולם במדינה. זה שינוי מרחיק לכת מבחינה חברתית, כלכלית ותרבותית. מדובר בשינוי מהפכני גם כלפי הרבה הסכמים קיבוציים במשק.
השר שלום אומר כי מדובר בהצעה שתהפוך את כולנו להרבה יותר רגועים ושפויים. ביום ראשון לא יעבדו ולא ילמדו בבתי ספר. בתמורה, המשק יחזור לעבוד ביום שישי עד הצהריים ובכל יום בשבוע יוסיפו עוד חצי שעת עבודה, כמו באמריקה.
מחצית מההכנסות - מפעילות בסוף השבוע
האמריקאי הממוצע עובד הרבה יותר מ-8 שעות ביום. מתחילים לעבוד ב-8 ומסיימים הרבה אחרי 18:00 בערב. שבת וראשון פנויים לגמרי. כל הקניות והסיילים הגדולים הם בסוף השבוע שם. במתחמי הקניות הגדולים שפועלים בארץ בשבת, חצי מכלל ההכנסות בשבוע מגיע מאלו שקונים בשבת. אם יום ראשון יהיה יום שבתון, אפשר יהיה לערוך קניות ביום הזה ובשבת לטייל עם הילדים.
אולם יש כאלה שטוענים שתוספת מחצית השעה ליום העבודה אינה יעילה. העובד עייף והתפוקה נמוכה. את סילבן שלום הטיעון הזה לא מרשים: "זה מזכיר לי את מה שאמרו בשנות ה-80', כשביטלנו את יום שישי והארכנו את יום העבודה, אמרו את אותם הדברים". הוא מציג כתימוך לדבריו את עליית התוצר ב-20 השנים האחרונות.
מיכל ברם, אמא מרעננה, גם מתנגדת להארכת יום העבודה כדי שיום שישי יהיה יום קצר וראשון יהיה חופשי: "כדי שנבלה עם הילדים ביום ראשון ההקרבה בשאר השבוע גדולה מדי".
מלשכת ראש הממשלה נמסר בתגובה: "ראש הממשלה טרם גיבש עמדה בנושא. מדובר בנושא מורכב מבחינה כלכלית וחברתית וקיימות לגביו גישות סותרות. לאחר שישמע את כלל העמדות והנימוקים, יקבל ראש הממשלה החלטה בנושא".