סופה היסטורית בעוצמתה שטרם נראה כמותה: סופת השלגים המשתוללת בבירה וסביבתה מזה כיממה לא עוצרת. השלגים באזור ירושלים כמעט ולא הפסיקו לרדת כל הלילה והם נמשכים גם בשעות הבוקר. מעל ל-30 סנטימטרים של שלג כיסו בשכבה לבנה עבה במיוחד שטחים נרחבים במיוחד - וגרמו למאות נוסעים ונהגים להיתקע בדרכים המובילות לעיר ובתוך ירושלים עצמה. כאן בחדשות 2 Online אנו מעבירים משדר מיוחד מירושלים, שם משתוללת סופת השלגים במלוא העוצמה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הבוקר החל מבצע ענק ומשולב של כוחות הביטחון לחילוץ ופינוי מאות הנהגים והנוסעים שנתקעו - חלקם נותרו לילה שלם ללא אמצעי חימום, מזון או מים - אחרים אפילו נאלצו לבלות את הלילה ברכבים באמצע סופת השלגים עם ילדיהם הקטנים.
מאגף התנועה של המשטרה נמסר כי במהלך הלילה פונו כ-150 אזרחים וילדים מכביש 443 ל-3 בסיסים בעטרות, עופר ומכבים. מכביש 1 פונו כ-400 איש למתנ"ס הראל.
בשעות האחרונות גם פיקוד העורף ופיקוד המרכז מתגייסים לסייע לעיריית ירושלים ולמשטרה לפנות אנשים מתוך כלי רכב תקועים. פיקוד העורף גייס כלי רכב ייעודיים לחילוץ ופינוי נהגים ונוסעים שנתקעו בכביש 443 וכביש 1 שנסגרו לתנועת רכבים כבר מאתמול בערב.
כוחות החילוץ מבקשים מהנהגים שנתקעו להדליק את האורות המהבהבים ברכבים כדי שיידעו שהם נמצאים בתוכם ויבואו לחלצם ולהושיט להם סיוע. בפיקוד העורף הוקם מרכז שליטה ייעודי בלטרון לצורך מבצע החילוץ והפינוי.
"אנו פועלים לחלץ אנשים שנתקעו - ולהציל חיים"
ברקת פנה למפקד מחוז ירושלים במשטרה וגייס את רכבי משמר הגבול לסייע בפינוי האנשים התקועים בצירי התנועה ובנוסף, פנה ברקת לרמטכ"ל בני גנץ שהתגייס לסייע לפינוי האנשים באמצעות רכבי הצבא וכל מה שיידרש.עיריית ירושלים החלה בפינוי וטיפול בכל האנשים התקועים בצירי התנועה בעיר בשיתוף משטרת ישראל צה"ל ומשמר הגבול.
"אנו נמצאים במערכה מול סופה נדירה שלא נראתה כמוה. אנו פועלים בראש ובראשונה במטרה להציל חיים ולחלץ את כל האנשים התקועים בצירים ואני מקווה שנשלים את המשימה בשעות הקרובות. אני מודה לכל הארגונים המסייעים על ההתגייסות המהירה והראויה לשבח שהביא להצלת חיים", אמר ברקת.
טרקטורים ומפלסות של העירייה פועלים בשטח לחילוץ רכבים ואנשים תקועים. צה"ל מסייע ברכבי 4X4 ורכבי פינוי ופועל על צירי הכניסה לעיר - כביש 1 מאזור שורש וכביש 443 ממבוא חורון לחילוץ אנשים. משטרת ישראל התגייסה ופועלת באמצעות צוותים רכובים וצוותי יס"מ רגליים לסריקה ואיתור אנשים ופינויים למקום מבטחים יבש וחם.
צוותי מד"א מעניקים סיוע רפואי יחד עם צוותי איחוד הצלה וארגוני מתנדבים נוספים.
מאות מחולצים נקלטו במרכז החירום שהוקם בבנייני האומה
"זה היה אחד הלילות הכי סוערים שהכרתי", סיפרה איילת אזולאי, פרמדיקית במד"א. "קיבלנו קרוב ל-1,400 קריאות רק מאזור ירושלים והסביבה. קיבלנו פניות לא רק מאנשים שנזקקו לטיפול רפואי, אלא מאנשים שנתקעו ושהיו במצב של חוסר אונים. אנשים שנתקעו על הכבישים למשך שעות ארוכות עם ילדים קטנים בלי אוכל ובלי מים, ועם דלק שעמד להיגמר להם. אנו מפצירים באנשים לא לצאת מהבית".
העירייה הקימה בבנייני האומה מרכז קליטה וחירום אשר קולט את האנשים שפונו מצירי התנועה. במהלך הלילה נקלטו בבניני האומה כ- 540 איש, חולצו 11 אוטובוסים של חברת אגד, מד"א טיפלו בכ- 350 קריאות ביניהם יולדות, נשים בהריון ותושבים שנזקקו לטיפול רפואי והקים מרכז טיפול בבנייני האומה.
בית החולים שערי צדק נרתם ותרם טיטולים ומזון לתינוקות. העירייה סיפקה שמיכות, מזרונים ומנות חמות לאנשים שפונו לבנייני האומה. העירייה וכל כוחות ההצלה ממשיכים במאמצים ובפעולות לחלץ את כל האנשים.