יום לאחר שנודע כי פקידה לשעבר התלוננה נגד שר בכיר מכהן על עבירות מין שביצע בה לכאורה לפני 15 שנה - היא מוסרת את גרסתה. המתלוננת סיפרה לגלי צה"ל כי כשהיא עבדה כפקידה בלשכתו השר התקשר אליה וסיפר לה שהוא מעביר את הלילה במלון בירושלים, וביקש שתבוא אליו. בינתיים, באגף החקירות של המשטרה בודקים אם יש תשתית ראייתית לפתיחת חקירה פלילית.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"הגעתי למלון, הוא אמר לי באיזה חדר הוא ונכנסתי לחדר שלו, שלא היה נעול", אמרה המתלוננת, "הוא ישב על המיטה הרחוקה כשהוא לבוש בחלוק מגבת לבן, וביקש ממני לבוא לשבת לידו - הוא אמר לי שאני הולכת לשנות לו את החיים. לא הבנתי במה מדובר".
"הלכתי לשירותים וכשיצאתי הוא לא ישב על אותה המיטה", סיפרה, "היה חדר נוסף והוא ישב על המיטה הזוגית שהיתה בו, וצפה בתכנית ספורט". היא הוסיפה כי כאשר הוא הזמין אותה לשבת לידו היא היתה מפוחדת. "לא הבנתי, הייתי מאוד מבוהלת. אני זוכרת את התחושה שהייתה כל כך לא נוחה, שאני לא יודעת אפילו מה אני צריכה לעשות", אמרה.
בדיקות פוליגרף סותרות
המתלוננת סיפרה לגלי צה"ל כי התייעצה עם חברות לאחר האירוע. אחת מהן היתה עורכת הדין אורנה ששון טמיר. "אורנה הסבירה לי את המשמעויות של הגשת התלונה וחשבתי באותו הרגע שזה גדול עלי ולא אוכל להתמודד עם זה", סיפרה המתלוננת, "הוצאתי מהראש את כל מה שהיה שם והמשכתי הלאה".
היא נשלחה ביוזמת גלי צה"ל לשתי בדיקות פוליגרף. בראשונה גוללה את גרסתה - שנמצאה אמינה ודבריה אומתו. ואילו בבדיקה השנייה - שנערכה אתמול - התקבלו התוצאות הבאות: "בנוגע לטענה כי קיימה מגע מיני עם השר הראה הפוליגרף את התוצאה נוטה לשקר, ובנוגע לטענתה כי נעתרה לבקשה לקיים עמו מגע-מיני מתוך חשש שתפגע, נמצאה תשובתה שקרית".
עורכת הדין עמה נפגשה: "היא הייתה מבולבלת"
עו"ד אורנה ששון טמיר, שנפגשה עמה לפני 15 שנים אחרי המקרה לכאורה, סיפרה הבוקר: "היא הייתה מאוד מבולבלת ומסרה פירוט יתר שהציע את המעשה כהרבה יותר חמור. הסברתי לה שהמעשים חמורים יותר ומהווים עבירה, אבל אז זה היה דבר חריג ונשים פחות התלוננו. הצגתי בפניה את כל הקשיים שהיא צריכה לעבוד".
לדבריה, המתלוננת שאלה אותה אם היא תוכל למצוא עבודה אחרי זה: "אמרתי לה שאני לא יודעת. העמדתי בפניה את הצורך להתלונן ואת חומרת העבירה, אבל גם את הפגיעה שהיא יכולה לספוג מכך."
"זו רדיפה פוליטית"
בנו של השר הבכיר כתב בסטטוס שפרסם בפייסבוק כי מדובר ברדיפה פוליטית. "בית הקלפים זה כלום לעומת מה שמתרחש בפוליטיקה הישראלית, כמו למשל פוליטיקאים שמנסים להפליל יריב פוליטי באונס", האשים ואמר כי מדובר בקמפיין שקרי והזוי נגד "האדם הכי ישר ומוכשר במערכת הפוליטית".
"הרשלנות שלהם תביא לחשיפת האמת ולאפקט בומרנג שאם לא יכניסם לכלא - יבטיח להם אכסניה בגיהינום", כתב בנו של השר. "זו השיטה כנראה - כשאתה פוליטיקאי ישר, ששנים לא נחשד אפילו בדבר מה לא הגון".
השר עצמו אמר אמש בתגובה לפרסום התלונה כי "זה חיסול פוליטי, אין לי מושג על מה מדובר, לא שמעתי את שמה של האישה הזו מעולם".
מדובר במקרה שהתרחש לפני 15 שנה ובמידה ולא מדובר ביותר מתלונה אחת - ייתכן ויחול על המקרה חוק ההתיישנות. דבר הבדיקה פורסם לראשונה ברשת ב'. לפי הדיווח, וינשטיין פתח בבדיקת אמינות התלונה ביחד עם בכירים במשרד המשפטים ובמשטרה והאם חל עליה חוק ההתיישנות. עם סיום הבדיקה של היועץ המשפטי לממשלה תתקבל החלטה האם לפתוח בחקירה פלילית.