קשה שלא להבחין בנוכחות היהודית בכפר הפלסטיני סילואן, במורדות הדרומיים של העיר העתיקה בירושלים. בשנים האחרונות מתווספים עוד ועוד דגלי ישראל על בתים שהיו בעבר בבעלות פלסטינית. עוד ועוד קרקעות נרכשות בכספי עמותת "אלעד" ששמה לה למטרה לייהד את מזרח ירושלים.
האחראי למפעל ההתנחלות הזה הוא דב בארי, מייסד עמותת אלעד. "רכשנו פה בעיר דוד קרוב ל-70% מהבתים בשקט", אמר בארי בשיחה שהוקלטה עם השר לשעבר אבי דיכטר. "אתם לא שומעים על זה בחדשות, ואתם לא צריכים לשמוע על זה. אני עושה עבודה שקטה".
הפעילות העניפה הזאת לא היתה מתאפשרת ללא תמיכה שקטה של המדינה, משרדי ממשלה ועיריית ירושלים. לדוגמא: עיריית ירושלים הכינה תכנית מתאר לשכונות הפלסטיניות מדרום לעיר העתיקה. התכנית, שלפיה ייקבע אילו בתים ייהרסו והיכן ניתן לבנות, הוזמנה ממשרד אדריכלים יוקרתי.
כעת מתברר שעמותת אלעד שלה בתים וקרקעות בשטח המתוכן השתתפה במימון התכנית העירונית בסכומים של כמה מאות שקלים.
גורמים: "נבדק חשד לניגוד עניינים"
"יש כאן ניגוד עניינים", אמר לחדשות 2 פפה אללו, יו"ר סיעת מרצ בעיריית ירושלים. "עמותה עם אינטרסים משתתפת יחד עם עיריית ירושלים בתכנית שיש לה קונוטציות פוליטיות ברורות. דבר כזה לא יכול לקרות".
ב"שלום עכשיו" טוענים שהתערבות עמותת אלעד בתכנית המתאר השפיעה על עיצובה. התכנית אמנם משאירה את רוב הבתים הפלסטינים, גם כאלה שיש בהם בנייה בלתי חוקית, אך אינה מאפשרת בנייה חדשה. גם רוב מבני הציבור במקום ישמשו את העמותה. רוב ההפקעות - יהיו מפלסטינים.
עמותת אלעד נהנית מתקציבי ענק מתורמים. הכסף מאפשר להם רכישה מאסיבית של מבנים וקרקעות מפלסטינים, תוך שימוש באנשי קש ומימון חפירות ארכיאולוגיות בשטחה תוך קביעת עובדות בשטח.
גורמים בעיריית ירושלים מסרו כי היועץ המשפטי של העירייה בודקת חשד לניגוד עניינים בהשתתפות עמותת אלעד בתכנית המתאר, ויפרסם את מסקנותיו בקרוב.
מעמותת "אלעד" נמסר בתגובה: "אנו סבורים כי תכנון אזור עיר דוד יביא תועלת לכל תושביו, יהודים וערבים כאחד, ויתרום לקידום יחסי השכנות הטובים ופיתוח התיירות בירושלים".