לראשונה מאז נכלא, יצא הבוקר (ב') הנשיא לשעבר משה קצב לחופשה מהכלא. קצב מרצה שבע שנות מאסר בגין אונס ומעשה מגונה, והוא סיים לרצות כרבע ממאסרו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בני משפחתו של קצב הגיעו לשערי כלא מעשיהו ומשם הוא מובא ישירות לעירו, קריית מלאכי. עוד בטרם יגיע לביתו, יידרש הנשיא לשעבר להתייצב בפני היומנאי בתחנת המשטרה המקומית בעיר.
"המאבק על חפותו עדיין נמשך"
"אנחנו נרגשים מאוד", סיפר אחיו של קצב, ליאור, לחדשות 2 באינטרנט. "קשה לו, וכולנו מחכים לו שיגיע הביתה. הוא יהיה עם הילדים, הנכדים, המשפחה. הוא מתרגש מאוד. הנכדים לא פגשו אותו במשך שנה וחמישה חודשים. ננסה להשלים עד כמה שאפשר את כל התקופה הארוכה הזאת".
מיד לאחר מכן, שב ליאור קצב והדגיש כי הוא משוכנע בחפותו של אחיו: "למשה קצב נעשה עוול גדול מאוד מאוד מאוד. הוא הורשע במעשים שלא היו ולא נבראו. הרבה מאוד משפטנים, כולל בכירים מאוד, שנחשפו לחומרים בחודשים האחרונים - כולם מודעים לעוול ולעיוות הדין שנעשה כאן. יחד עם זאת אנחנו מכבדים את בית המשפט ואת פסיקתו. המאבק על חפותו עדיין נמשך. אני לא יודע מתי זה יקרה, אבל אין לי ספק שהאמת עוד תצא לאור. המילה האחרונה בסיפור הזה עדיין לא נאמרה. אני מאוד מקווה שזה יקרה בחייו, שהוא יזכה לראות את זה".
ליאור קצב התייחס גם לעובדה ששירות בתי הסוהר אישר את חופשתו של הנשיא לשעבר בבית הסוהר: "הוא עמד בכל הכללים וכל הדרישות. לא עשו לו שום הנחה, שום הטבה שלא מגיעה לו, הוא לא ביקש לעצמו שום הטבה, והדבר היחיד שאנחנו רוצים לאפשר לו היום לעשות, זה לפגוש את הילדים והנכדים שלו".
"אין מקום למתן חופשות לאסיר שלא הביע צער על מעשיו"
חופשתו הראשונה של נשיא המדינה לשעבר אכן תתקיים על פי כל הכללים שמציבה המשטרה. מסיבה זו, תימשך החופשה 24 שעות בלבד, ובמהלכה לא יורשה לשהות מחוץ לביתו - למעט לצורך תפילה בבית הכנסת.
קצב ישוב לבית הכלא כבר מחר בבוקר, אך קודם לכן הוא יידרש להתייצב שוב בתחנת המשטרה בקריית מלאכי ולחתום אצל היומנאי - רק אז יהיה רשאי להמשיך לכלא מעשיהו ברמלה. חופשתו הבאה של הנשיא צפויה בעוד כחודש.
יו"ר ויצו ישראל, גילה אשרת, תוקפת את ההחלטה לאפשר לקצב לצאת לחופשה. "אני מביעה צער ומחאה על החלטת שירות בתי הסוהר לאפשר לעבריין המין המורשע הנשיא לשעבר קצב חופשה בת 24 שעות", מסרה בהודעה רשמית. "אין מקום למתן חופשות כמחווה הומנית לאסיר שמעולם לא הביע צער ולא לקח אחריות על מעשיו. המסר של הממסד בעניין זה הוא קשה, מבלבל ובעייתי כלפי עבריינים בפרט וכלפי החברה וקורבנותיהם ככלל".