לפנות בוקר, בשעה 1:00 מאיר תורג'מן מכר את הפריט האחרון שלו בדוכן האילתי בטיילת. שרשרת, במחיר 15 שקלים בלבד, למרות שבמשך השנים מכר אותה ב-65 שקלים. בשבילו זו הייתה המכירה האחרונה, אחרי 22 שנים. היום (א') הוא ועוד כ-80 בעלי דוכנים בטיילת באילת מפרקים את הסחורה ואורזים הכל במכולות, לאחר שבג"ץ דחה בשבוע שעבר את עתירתם למתן צו על תנאי נגד פינויים משטח הטיילת.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
כבר 22 שנה שתורג'מן, שכיהן כיו"ר מטה המאבק של בעלי הדוכנים, מתעורר כל בוקר לתיירים הרבים שמגיעים לעיר הנופש הדרומית. הבוקר התחושות שלו קשות במיוחד. "זו מכה אנושה להמון אנשים, זה נראה זוועה ואני מנסה לא לחשוב על זה", אמר לחדשות 2 Online תורג'מן, שהיה עד היום בעליו של דוכן תכשיטים ואופנה.
לטענתו, ההחלטה תיפגע עמוקות בהכנסתם של משפחות רבות. "כשאנשים יקלטו שאין להם הכנסה בכלל אז אני חושב שבתים יתפרקו ואנשים יתדרדרו למקומות לא טובים", הוא הוסיף וציין, כי העוברים ושבים הביעו פליאה על הפינוי. "מעבר לאופי של אילת והטיילת שהולך לאיבוד, זה ממש אסון לאנשים שהם בעלי משפחות".
"לקחו לי את הפרנסה ואת הלב", אמרה נ', אלמנה ואמא לשני ילדים, שמפרקת היום את דוכן המיצים שלה שם היא עובדת כבר 22 שנה. "אפילו דמי אבטלה לא מגיעים לי, אני לא יודעת מה אני אעשה מחר בבוקר - זה פשוט נורא".
לטענתה אפשר היה למצוא פתרונות אחרים לטיילת, במקום לפרק את הדוכנים שהפכו לחלק בלתי נפרד מהעיר. "זו הייתה אטרקציה לתיירים ולתושבים חוץ מפרנסה והרבה אנשים כואבים היום", היא אומרת, בעוד שעובדים ששכרה מפרקים את הדוכן בו הייתה כמעט כל יום ב-22 השנים האחרונות.
ראש העיר: יש לנו אטרקציות נוספות
ראש עיריית אילת מאיר יצחק-הלוי אמר כי ההחלטה התקבלה על ידי בית המשפט, לאחר שבעלי הדוכנים פלשו למקום בניגוד לחוק. "לבי עם בעלי הדוכנים, ואני יודע שמחצית מאלה שניגשו לוועדה הציבורית שתחליט מי יהיה במגרש הדוכנים החדש גם נבחרו", הוא ציין - והדגיש כי הטיילת תהפוך למשודרגת ומתקדמת ביותר.
"האופי של העיר בראש ובראשונה צריך להיות חוקי", הוא המשיך. "אני בטוח שנייצר מאפיינים לא פחות מוצלחים מאותה טיילת כמו שוק תיירותי יפה, ולשמחתי יש לנו אטרקציות רבות ונוספות".