כששמוליק התחיל לחפש עבודה חדשה הוא ציפה להליך מתיש, אולי גם מסתכל, אבל מהר מאוד הוא גילה שזה יכול להיות גם מבזה. לפני כחודש וחצי הוא התראיין למשרה נחשקת בחברה גדולה במרכז הארץ. למרות שיצא בתחושה טובה, הוא לקח בחשבון אפשרות שידחו אותו אך לא ציפה שלא ישמע מהם כלל.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"זה משפיל ומעליב, לא חזרו אלי", סיפר שמוליק. "עד היום אני מחכה לתשובה". חודש אחרי המקרה הזה, זה קרה לשמוליק שוב, הפעם עם חברה מירושלים. "היה ריאיון מעולה, התפלאתי שלא חזרו שמעתי מהם כלום", אמר.
קשה לאמוד את היקף התופעה הנפסדת הזאת, אבל נראה כי היא תופסת תאוצה, וקל מאוד למצוא אנשים שזה קרה להם. אותם מחפשי עבודה השקיעו זמן, כסף ואנרגיה כדי לבוא לריאיון - והמעסיקים השונים לא טרחו אפילו לחזור אליהם.
"התראיינתי לחברה, ושאלתי במפורש בריאיון עצמו אם יחזרו אליי, כמובן שהבטיחו שכן", סיפרה אלין אולמן, אשת פרסום שניסתה להתקבל לעבודה. "חיכיתי חודש ולא שמעתי מהם כלום. זה מעליב, וזה גורם לי להקפיא עניינים אחרים".
בעבר נעשו מספר ניסיונות למנוע את התופעה בחקיקה. סגנית השר ציפי חוטובלי (הליכוד) הציעה לפני שנה וחצי לקבוע אולטימטום של 10 ימים להודעה אם התקבלת לעבודה או לא. הצעת חוק הנוכחית, משנת 2007 נתנה למעסיקים שלושה שבועות לעשות זאת.
בשני המקרים העונש למי שיפר את החוק היה חמור, ובשני המקרים ההצעה לא הבשילה לכדי חקיקה. בינתיים, שוק העבודה בישראל ממשיך לטפח את הנורמה הזאת - שרק הולכת ופורחת.