יש שיאמרו שהמצב הכללי בארץ בזמן האחרון רחוק מלהיות טוב. היחסים עם ארצות הברית מתקררים ושוב מדברים על סיכויים למלחמה קרובה בקיץ. וכשאי אפשר לעשות הרבה - רבים עושים מה שאפשר. רוקדים עם יעקב איפרגן המכונה "הרנטגן", קונים קמעות בפסטיבל עין-הרע בהיכל התרבות ואלו רק חלק מהאמונות הטפלות של הישראלים.
"מספר האמונות הטפלות של האנשים הרקיעו שחקים. אנחנו יודעים ממחקרים, שלמעלה מ-93% מהאנשים מדווחים שיש להם אמונות טפלות או חשיבה מאגית מכל סוג שהוא", מספרת ד"ר קרינה גולדברג, פסיכולוגית קלינית.
ואכן, מבדיקה קצרה מתברר שכמעט אין תחום בחיינו שאינו מוצף בים של אמונות טפלות. אחת הדוגמאות לכך הוא שחקן הכדורגל קובי גנון, בלמה המוכשר של מכבי פתח תקווה, שלפני כל משחק חייב לסדר את ארון הבגדים. הוא מוציא את כל החולצות, פותח ומקפל שוב, ומחזיר לארון. לדבריו זה מה שיביא לקבוצה את הניצחון.
אמונות טפלות - גם בעסקים
ותאמינו או לא, גנון לא לבד. קיים סיפור מיתולוגי על הכדורגלן שלומי ארבייטמן ממכבי חיפה, שפעם לא היה מוכן לעלות למגרש עד שאשתו הביאה מהבית את הקמע ששכח. ארבייטמן הוא מלך השערים של ליגת העל. וסתיו אלימלך מהפועל באר שבע היה משחק בשתי נעליים שונות, לא מאותו זוג, הכל כד.
ואם חשבתם שאנשים אנליטיים פטורים מענייני אמונות טפלות, תחשבו שוב. המגזר העסקי נגוע בזה בכל הרמות. בארצות הברית, כל פעם שיום שישי נופל על ה-13 בחודש, העסקים שם סופגים הפסדים של 800-900 מיליון דולר.
לא מזמן התברר שהנטייה לאמונות טפלות יכולה להיקבע עוד לפני שאנחנו נולדים. על פי מחקר שנערך התברר כי אורך האצבעות יכול להעיד על כך. אם הקמיצה יותר גבוהה מהאצבע, קיימת נטייה לחשיבה אנליטית בדרך כלל, ואם האצבע יותר ארוכה מהקמיצה ישנה הסתברות לאמונות טפלות. הסיבה היא חשיפה לטסטוסטרון, הורמון המין הגברי, ברחם. אז איזה אצבע יותר ארוכה אצלכם?