מאז החליטה הממשלה להעלות את המס על האלכוהול בחודש יולי האחרון, קשה מאוד לצאת לבילוי ולשתות מבלי לשלם עשרות שקלים עבור כוס משקה אחת. אבל דווקא כשנדמה שהמחירים מרקיעים שחקים, יש מקומות בילוי שמציעים אפשרות אחרת, אפילו במרכז תל אביב.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"בגלל שהעלו את המס על האלכוהול, אנחנו החלטנו ללכת דווקא הפוך ולהוריד את המחירים", מספר יותם דוקטור, מנהל מסעדת "האחים" בתל אביב. במסעדת "האחים" החליטו להכריז על ערבים עם אלכוהול במחירים כמו סיטונאיים. "יש לנו וודקה סמירנוף ב-8.63 שקלים לצ'ייסר וערק עלית ב-7.87 שקלים לצ'ייסר".
הערק, כידוע, הוא הנפגע העיקרי מעליית המיסים. כך למשל, בבר הדיזי בתל אביב וגם בבר הסליק בחיפה תשלמו 39 שקלים עבור משקה ערק אשכוליות. אבל גם כשמחליטים לשתות בבית, לא יוצאים בזול. בקבוק עלית הערק, שעלה בדצמבר 2012 36 שקלים ברשתות השיווק, הכפיל את מחירו ועולה כעת ברשתות כמעט 73 שקלים. אותו בקבוק ערק עולה 94 שקלים ב-AM PM.
מורידים מחירים גם בברים השכונתיים
ה"רמי לוי" או ה"קופיקס" של חיי הלילה היא רשת "דרינק פוינט". הסניף הראשון נפתח לפני חצי שנה ומציעים שם ארבעה צ'ייסרים ב-44 שקלים, או באקט (ליטר וודקה) ב-70 שקלים. נראה שמאז שהועלו המסים על האלכוהול ביולי האחרון, הרשת רק מרוויחה. "מאז יולי פרצנו חזק מאוד לפריפריות, גם בצפון וגם בדרום ופתחנו 22 סניפים", סיפר עומר כפרי, בעלי הרשת.
גם ברשת ההמבורגרים "אגאדיר" החליטו להוריד משמעותית את מחירי האלכוהול. "אפשר למצוא אצלנו כוסית אלכוהול ב-11 שקל, 21 או 31. כל אחד לפי טעמו", אומר איתן טרבלוס, הבעלים של רשת אגאדיר.
ברשתות המזון או במסעדות קל יותר להוזיל את מחירי המשקאות החריפים, כי הם מרוויחים במיוחד על האוכל, אבל אפילו הברים השכונתיים מנסים להוריד מחירים. בבר 22 למשל, תשלמו 22 שקלים על כל התפריט. "אנחנו גם מרוויחים. קצת פחות אבל עדיין אפשר להרוויח טוב מאוד מ-22 שקל לכוס", אומרת אלכסה דולג'יקוב, שותפה בבר 22.
לקראת השנה האזרחית החדשה, חובבי האלכוהול מקווים מאוד שהניסיון העממי להוריד את המחירים אינו מגמה חולפת, ושכולנו נוכל להרים לחיים מבלי לשבור קופת חיסכון.