יו"ר הסתדרות העובדים עופר עיני הוא האיש שעומד מאחורי איומי ההשבתה של הרכבת החל ממחר בשעה 6:00 בבוקר, ושל כלל התחבורה הציבורית בישראל החל מעוד שבועיים. בריאיון מיוחד לחדשות 2 באינטרנט, הוא מדגיש: "הנהלת הרכבת שולחת מסר - זה סוף לעבודה המאורגנת בישראל".
"יש פה מאבק ברכבת, שהוא מאבק לגיטימי", הבהיר עיני. "ועד העובדים מתנהל כמו שהוא מתנהל, כדי לשמור על זכויות העובדים. פתאום, באמצע משא ומתן, הנהלת הרכבת החליטה לנקוט בפרובוקציה. אבל עכשיו זה לא ועד עובדי הרכבת, זה כל הוועדים במדינת ישראל".
אותה "פרובוקציה", לדברי יו"ר ההסתדרות, היא השעייתה של יו"ר הוועד גילה אדרעי עם ארבעה עובדים נוספים, ופיטורם של שניים אחרים. ברכבת טוענים שאנשי הוועד היו מעורבים בתקיפת המנכ"ל בעז צפריר ובאיומים על בכירי ההנהלה.
"אני לא יכול להבליג"
"גם אם היה מהלך כזה או אחר מטעם ועד העובדים, אם זה פלילי - לכו למשטרה", תקף עיני בריאיון. "הם לא רוצים את גילה כי היא גילה, הם רוצים שתהיה שביתה כדי שישנאו את העובדים, זה תהליך שלם שהם עושים".
יו"ר ההסתדרות קרא לשר התחבורה ישראל כץ ולהנהלת הרכבת לבטל את ההשעיות והפיטורים - ולשוב למשא ומתן. "יש התקדמות מטאורית במו"מ, ניתן לפתור את המשבר הזה. להקצנה הזו אין השלכות רק על גילה אדרעי, זה אומר 'בואו נבטל את הסכמי העבודה הקיבוציים, נבטל את ועדי העובדים'".
"זה צעד שמאיים על כל העבודה המאורגנת בישראל ועל זה אני לא יכול להבליג", הבהיר. "גם שר התחבורה וגם הנהלת הרכבת שגו בהחלטה הברוטלית הזו. אם ההשעיות יבוטלו נחזור לעבודה. מנהלי הרכבת באו ואמרו, 'נשעה' נפטר' נפחיד, אם זה קורה ליו"ר הוועד- אז מה יגיד העובד הקטן? זו מטרת התהליך".
מנכ"ל הרכבת: אנשיה של אדרעי אלימים
מנכ"ל הרכבת בעז צפריר אמר הבוקר בריאיון לתכנית "נכון להבוקר" עם ניב רסקין כי "לרכבת ישראל יש 40 חברי ועדים, רובם ככולם טובים ומקצועיים, שידם אינה באלימות. רק ארבעה מתוכם הם מובילי אלימות, ולא מובילי מאבק מקצועי". על איומו של עיני להשבית את כלל התחבורה הציבורית אמר: "אנו לא רוצים בפיצוץ הזה, אלא רוצים לשפר את הרכבת שנמצאת במצב קטסטרופלי. תחזוקת הרכבת נמצאת במצב חמור מאד, והוועד מנסה בכל דרך אפשרית - לרבות באלימות - למנוע את השיפור הזה".
"אין סכנה לנוסעים, אבל יש סכנה להמשך קיומו של הציוד ברכבת. האיחורים והתקלות ברכבת נובעים, בין היתר, מהמצב הזה", הבהיר צפריר. "יש לנו אפס סובלנות לאלימות. ננקטו נגד האנשים הללו (חברי הוועד) אמצעים משמעיים חמורים, שנבעו מאלימות קשה כלפי עובדים, מנהלים, וגם כלפיי. לא מדובר בניסיון לדכא את המאבק".