במשך 36 שנים התקשו צהלה וחביב נוח מבאר שבע להאמין כי בתם מתה זמן קצר אחר הלידה. עכשיו, יותר משלושה עשורים מאוחר יותר, יוצאת בתם עליזה, במסע חיפוש אחר אחותה התאומה - בעזרת הפייסבוק.
ב-19.1.1974 נולדו בבית החולים בסורוקה בבאר שבע שתי האחיות לבית משפחת נוח. בגלל משקלן הנמוך, הוחלט להעביר את התאומות לפגייה בויצ"ו בתל אביב. כחודש מאוחר יותר קיבלו ההורים, שהיו בקשר שוטף עם הצוות הרפואי הודעה משמחת: אתם יכולים לקחת את התינוקות חזרה הביתה.
אך יום לפני האיחוד המרגש, נהרסה החגיגה. מברק שנשלח לבית הזוג בישר כי אחת הבנות נפטרה, ולמרות דרישת ההורים לא אפשרו להם הרופאים לראות את גופת בתם ומיאנו לספק תעודת פטירה. האם והאב נאלצו לשוב הביתה עם הבת היחידה, עליזה.
את מוכרת לי מפעם
במשך השנים חשדו לא פעם בני המשפחה כי הבת כלל לא מתה, ומציינים כי אפילו קיבלו מהעירייה טפסי הרשמה לגן הילדים עבור שתי התאומות. לדברי עליזה, תחושות הבטן התחזקו כאשר ביום הלימודים הראשון של כיתה ג', נדהמה המחנכת שקראה בשמה, לראות אותה. "מה את עושה פה?!", תהתה המורה, שסיפרה כי לימדה קודם לכן בבית ספר אחר. "חשבתי שבגלל שאת אוהבת אותי, באת אחרי גם לפה", הסבירה לה.
כאשר חגגה עליזה את יום הולדתה ה-16 היא ניגשה למשרד הפנים וביקשה להוציא תעודת זהות. "כל החברות שלי קיבלו את התעודות במקום, ואני חיכיתי חודש", היא נזכרת. כשפנתה עליזה למשרד הפנים, אמרו לה שהתעודה אצלם, אך היא לא תזכה לקבל אותה בגלל בעיה עם מספר תעודת הזהות שלה. כאשר ביקשה לקבל לידיה את תעודת הפטירה של אחותה, היא נענתה בחיוב - אך על המסמך כלל לא צוין יום הפטירה.
כבר בנעוריה פרסמה עליזה כי היא מחפשת אחר אחותה הנעדרת במקומונים, אך ללא תוצאות. היא החלה להתייאש, אבל לפני כשלוש שנים התעוררה בה שוב התקווה. אב שהגיע לרשום את בתו הקטנה לגן הפרטי אותו מנהלת עליזה, אמר לה כי היא נראית בדיוק כמו בחורה שלמדה איתו במכללת תל-חי בצפון, אך את שמה הוא אינו זוכר. "את בטוחה שאת מבאר שבע?", התקשה להאמין. "יש לך את אותם תווי הפנים כמו שלה וגם ההליכה שלכן זהה".
לא מוותרת עד שאמצא אותה
עליזה מספרת כי כשפנתה למכללה ניסתה אחת העובדות לעזור לה, אך בשל מלחמת לבנון השנייה - היא נאלצה להמתין בציפייה. בתום המלחמה קיבלה עליזה שיחה מהמכללה, בה נאמר לה כי אותרה "התאומה" שלה ושהיא תושבת כרכור. כמו כן, ייתכן ושמה מורן.
האחות ההמומה ניסתה ליצור קשר עם התאומה, ונתקלה בתגובה עוינת. "למחרת הגיעה למכללה משפחתה של 'מורן' בכעס וצעקה על העובדת שהסכימה לסייע", סיפרה.
"ניסיתי את כל הדרכים", משתפת עליזה. "ההורים שלי התייאשו, אבל אני לא מוותרת. אני מאמינה ומרגישה שהיא חיה - ואלחם עד הסוף כדי למצוא אותה". עכשיו, לאחר אינספור אכזבות, ייעצו לה חבריה לנסות ולאתר את אחותה דרך הפייסבוק. "אני רוצה להשיג את המטרה" היא מכריזה. "רוצה שההורים שלי יזכו לראות את הבת שלהם".
כל מי שחושב שראה את אחותה של עליזה, או יכול לשפוך אור על הפרשה המסתורית, מוזמן לכתוב למייל האדום של חדשות 2 באינטרנט.