קשה לפספס את המגדל הזה. הוא מתנשא לגובה 42 קומות, מה שהופך אותו למגדל הגבוה ביותר בבת ים. בקרוב תחל חברת נווה מקבוצת "נכסים ובניין" בבעלות איי די בי של נוחי דנקנר לאכלס את 160 יחידות הדיור שבו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לאחרונה פרסמה חברת נכסים ובניין את הדוחות שלה, מהם עולה כי הקרקע לבניית המגדל נרכשה בשנת 2007 בעסקת קומבינציה מאיש העסקים משה אהרוני. על פי העסקה יקבל אהרוני 40 אחוזים מהרווחים ממכירת הדירות, וכך כל פי אותם דוחות, עד סוף השנה יקבל אהרוני סכום אגדי של 180 מיליון שקלים.
אהרוני כך מתברר עשה את עסקת חייו. שנה בלבד קודם לעסקה, שתשלשל לכיסו 180 מיליון שקלים, הוא רכש את הקרקע מעיריית בת ים, שימו לב - בקצת יותר מ-8 מיליון שקלים. לא ברור מדוע מכרה העירייה את הקרקע בסכום נמוך כל כך, או לחלופין מדוע לא ביצעה בעצמה את עסקת הקומבינציה כפי שעשתה בפרויקט סמוך.
"בכסף הזה היה אפשר להציל את בת ים"
"ב-180 מיליון שקלים אפשר להציל את בת ים. היה אפשר לכסות את הגירעון שלה, ואפשר היה גם להוריד את הארנונה", אמר עו"ד אלי יריב, חבר אופוזיציה בעיריית בת ים.
למרות מיקומו האטרקטיבי של השטח, אהרוני היה היחיד שהגיש הצעה למכרז וגם זכה. לדברי אנשי אופוזיציה בעירייה הסיבה לכך טמונה בתנאי מעט מוזר, ולפיו על הזוכה לפנות קיוסק על חוף הים.
יריב הוסיף את הסיבה לכך שלא היו מתמודדים נוספים במכרז. "מה הקשר בין המגרש לקיוסק? הם רחוקים אחד מהשני. קבלן לא רוצה להסתבך עם מישהו שהוא צריך לפנות אותו ועוד יושב בדמי מפתח. זה היה העז שהכניסו למכרז שם, ולכן זו התוצאה", אמר.
כאן לא נגמרות התהיות. אחרי שאהרוני זכה במכרז, הכפילה העירייה את אחוזי הבנייה על הקרקע. הבניין גבוה פי 2 מיתר הבניינים בסביבה. על ההשבחה שילם אהרוני סכום של 5000 דולרים על כל דירה, ומכר את הקרקע לנכסים ובניין.
שוק הנדל"ן מניב בשנים האחרונות תשואות נאות ליזמים, במקרה של המגרש הזה בבת ים מדובר בתשואה פנטסטית ליזם, מעט פחות לתושבי בת ים.
תגובת עיריית בת ים: עסקת המכר בוצעה לפני 8 שנים, תקופה שבמהלכה רשם שוק הנדל"ן עלייה המסתכמת במאות אחוזים ובמיוחד בעיר בת ים. סך הכנסות העירייה מהפרויקט כולו עמד על יותר מ-50 מיליון שקלים, ובהתאם למדיניות בישראל נמכרים מגרשים עם פולשים על מנת לפנות שטחים ציבוריים וכך נעשה גם במקרה זה.