ממשיכים במאבק: קהילת מבקשי המקלט בישראל החליטה להמשיך בשביתה בה פתחו מאז יום ראשון האחרון. "לא נפסיק בשביתה, אין לנו מה להפסיד. הבחירה שממשלת ישראל מעמידה בפנינו היא איומה", אמרו חברי הקהילה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
במסיבת עיתונאים שכינסו מבקשי המקלט, טענו אנשי הקהילה כי ממשלת ישראל משקרת לציבור הישראלי, וכי הם דורשים שיבדקו בקשותיהם לקבלת מקלט בישראל. "ניסינו להסביר שאנחנו קהילה שומרת על החוק", אמר מועתסים עלי, מנהיג מחאת המסתננים. "התסכול והפחד זו הסיבה שאנחנו יוצאים למחאה הזאת. כשראינו את האחים שלנו הולכים ברגל מהמתקן הכליאה הפתוח בחולות לירושלים, אמרנו שאנו חייבים לעשות משהו. אנחנו עייפים והלחץ הוא גדול, אבל אין לנו ברירה בכלל".
בהמשך הבהיר עלי כי בעקבות מצב הקהילה, החליטו מבקשי המקלט להמשיך בשביתת המחאה שבה פתחו ביום ראשון. "אנחנו לא מוכנים להמשיך יותר במדיניות הזו. אנחנו לא מחכים למישהו שיעזור לנו. אנחנו עוזרים לעצמנו. החלטנו להמשיך את השביתה עד להודעה חדשה. לא נפסיק אותה היום. אין לנו מה להפסיד. הבחירה שממשלת ישראל נותנת לנו היום היא איומה: ללכת לכלא או לחזור הביתה", הצהיר עלי.
ישראל לא עומדת בחתימתה
בהמשך מתחו מבקשי המקלט ביקורת אל ממשלת ישראל על כך שהיא אינה עומדת במחויבותה כלפי פליטים כפי שנדרש ממנה, זאת בהתבסס על חתימתה על אמנת הפליטים. "ישראל לא מקיימת את אמנת הפליטים שהיא חתומה עליה. תמחקו את חתימתכם מעליה. אנו דורשים מהממשלה לדבר אתנו. אנחנו מבקשים מהשר סער ומנתניהו לדון איתנו בגורלנו", קראו.
ראשי הקהילה הוסיפו כי הם מעוניינים לעלות לירושלים כדי "להגיש באופן אישי לממשלה את הדרישות שלנו. אנחנו רוצים להזמין אותם להיכנס לדיאלוג ישיר שמטרתו מציאת פתרון עבורנו".
משרד הפנים: מסתננים מאריתריאה עזבו לשוודיה
הבוקר (ג') הודיע משרד הפנים קבוצה של כמה עשרות מסתננים מאריתריאה עזבו בשבועות האחרונים את ישראל במסגרת הליך של יציאה מרצון לשוודיה. זו הפעם הראשונה שמבקשי מקלט בישראל יוצאים למדינה זו.
יציאתם של מבקשי המקלט נעשתה בתיאום עם ממשלת שוודיה, ולאחר סיכום בין שר הפנים גדעון סער לבין נציבת האו"ם לפליטים. המסתננים יצאו מישראל לשוודיה בסיוע רשות האוכלוסין וההגירה, במסגרת הליך של יציאה מרצון. כל אחד מהם זכה למענק של 3,500 דולר.
בשנת 2013 עזבו את ישראל במסגרת זו 2,612 מבקשי מקלט, מתוכם 1,955 מסתננים מסודן ואריתריאה. זאת לעומת 461 מסתננים בלבד שיצאו ממדינות אלו מרצון בשנת 2012.