_OBJ

עשרות רוכשי דירות חדשות נאלצים זה שבועיים לדחות את המעבר לביתם החדש, בעקבות שביתה של אגף המהנדסים ברשות הארצית לכבאות והצלה, שאנשיו אינם מספקים את האישור הנדרש להנפקת אכלוס (טופס 4). בין הממתינים המתוסכלים גם בעלי עסק שטרם קיבלו רישיון למבנה שבו הם פועלים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

על פי תקנות החוק בישראל, מחויב כל מבנה באישור מטעם שירותי הכבאות טרם אכלוסו. במסגרת הענקת האישור, נבדק המבנה על ידי מהנדסים שבוחנים את החומרים שממנו עשוי המבנה וכן את תכניות הבנייה להבטחת פתחי מילוט במקרה של דליקה וכו'.

בוועד המהנדסים החליטו לנקוט בעיצומים, לאחר שבמסגרת המעבר מאיגודי הערים לרשות הכבאות הארצית הוחלט לחלוק את סמכויותיהם עם בעלי תפקידים אחרים בשירות. "זנחו אותנו במהלך המעבר ועכשיו פוגעים לנו בתנאים", אומר היום לחדשות 2 Online יו"ר הוועד של המהנדסים וההנדסאים בשירותי הכבאות, ניסן זריהן. "כל כבאי שעובר אצלי חפיפה לתפקיד, מקבל שכר גבוה משלי ומשל חבריי - על אותה העבודה. אנחנו נטולי זכויות בשירות הכיבוי. מונעים מאיתנו להתקדם בשירות, הן מבחינה מקצועית והן מבחינה כלכלית".

_OBJ

ומי משלם את המחיר?

הנפגע העיקרי מהמצב הוא כרגיל - האזרח, שסופג הפסדים כבדים לצד תחושת עוגמת הנפש העמוקה. "זה גורם לי נזקים מבחינת שכר דירה בדירה החלופית שאני גר בה, וגם מבחינת ההתחייבות מצד הדיירים שאמורים להחליף אותי בדירה", סיפר מיקי שיינפלד, שאינו יכול להתגורר בביתו החדש. "זה מצב פשוט בלתי נסבל שגורם לי מפח נפש גדול, ואני כבר לא בטוח בכלום".

"17 דיירים היו אמורים להיכנס לבניין שלי כבר לפני חודש", הסביר גיורא שפילר, קבלן בפרויקט מגורים חדש. "אף אחד לא יכול להיכנס בגלל היעדר אישור של כיבוי האש. היחיד שעוד מחכים לו. עושים בדירות ואקס פוליש אבל אף אחד לא יכול לאכלס אותן".

מהרשות הארצית לכבאות והצלה נמסר: העיצומים מנוגדים להסכם הקיבוצי שנחתם עם ארגון הכבאים. הרשות הארצית לכבאות והצלה פועלת על מנת למנוע פגיעה בפעילות השוטפת של מדורי מניעת דליקות.

ממשרד האוצר טרם נמסרה תגובה