כמעט מיליארד וחצי מוסלמים ברחבי העולם החלו לציין היום את חודש הרמדאן, בצום שהחל עם זריחת השמש. גם בישראל מציינים כמיליון מוסלמים את החודש החשוב ביותר בלוח השנה המוסלמי. לרגל תחילת החג, שוחחנו עם שייח' רשאד אבו אל-היג'א, אימאם המסגד הגדול בחיפה, שהסביר על מנהגי החג.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מהו חודש הרמדאן?
בחודש הרמדאן מציינים המוסלמים את תחילת דרכו של האסלאם. לפי המסורת, זה היה הזמן שבו ירד הקוראן מהשמיים לנביא מוחמד.
מהן מצוות החג?
המצווה העיקרית ברמדאן היא הצום, שנמשך לתקופה של 29-30 יום - מעלות השחר ועד השקיעה. במהלך הצום לא אוכלים, לא שותים, לא מעשנים ולא מקיימים יחסי אישות. במהלך החג נוהגים להרבות בתפילה וכן במתן צדקה.
מי צריך לצום?
כל אדם בריא, בשכלו ובגופו, מגיל 14 ומעלה. אנשים שמקבלים תרופות מסוימות ונשים בהיריון מנועים מלצום. בקוראן כתוב שאללה ציווה על המוסלמים לצום במטרה להדק את הקשר עם האדם.
אילו מנהגים כלולים בחג?
את הצום שוברים בשקיעה בתפילה ובארוחה שנקראת "איפטר", אז נוהגים כל בני המשפחה להתאסף יחד סביב שולחן אחד. בנוסף לחמש התפילות היומיות, ברמדאן ישנה תפילת רשות נוספת בלילות - "תאראווי".
כיצד מציינים את תום הרמדאן?
בלילה ה-27 מציינים את "לילת אל קדר" (ליל הגורל) - שבו על פי האמונה התגלה למוחמד הקוראן. בלילה הזה ממשיכים להתפלל עד השעות הקטנות. בתום הצום חוגגים את "עיד אל פיטר", הנמשך שלושה ימים ובו מודים המוסלמים לאלוהים על שאפשר להם לעמוד בצום.
בהכנת הכתבה סייע עורסאן עואודה