השיח בין הישראלים לפלסטינים מקושר תמיד למאכל הלאומי - החומוס. החלום לאכול חומוס בדמשק נותר בגדר חלום רחוק, אך בישראל קיימות אלטרנטיבות, שיש שיאמרו טובות בהרבה מאלו שמעבר לגבול.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
היחס לגרגרי החומוס בישראל מלווה פעמים רבות בחרדת קודש. לא פעם כאשר נשאל אזרח ישראלי "היכן ניתן למצוא את החומוס הכי טוב שיש", הוא מהנהן בביטחון כאילו היתה זו שאלת חייו.
"החומוס הכי טוב - בירושלים"
רבים מקדישים את זמנם ומרצם לאיתור החומוס הטוב ביותר. דורון יושע, העורך סיורי חומוס קולינריים בעיר העתיקה מסביר זאת בייחודיות החומוס הירושלמי. "תשאל כל ערבי או יהודי", הוא מסביר, "כל אחד יגיד לך שהחומוס הכי טוב נמצא בירושלים העתיקה".
יושע מסייר בחומוסיות רבות בעיר. חומוס "עכראמווי" הנמצא מול שער שכם, הוא אחד מהם. עד מהרה שולף מוחמד עכרמאווי, מבעלי המקום, את מקל הקסמים, הלא הוא הנוסטלגיה, ומספר את כי הכל טמון בסוד המשפחתי. "בשנות הארבעים עבד כאן סורי, שהשאיר כאן את המתכון הסודי. מאז אנחנו שומרים עליו" הסביר עכרמאווי".
לדבריו, "בעבר כל קליינט היה מגיע עם הלימון שלו או עם הטחינה האישית מביתו. כך זה עבד. היינו מכינים לכל אחד את החומוס של, כי מבחינתו זה מה שהיה טעים".