במשך שנים ארוכות טיפלה הינגפיט מריפה, עובדת זרה מהפיליפינים, במסירות בקשישה ישראלית. עכשיו, לאחר שאשרת השהייה שלה פגה, היא מבקשת לחזור אל בני משפחתה בפיליפינים. אלא שהדבר בלתי אפשרי עבורה, בשל צו עיכוב יציאה מהארץ שהוצא נגדה.
העובדת הזרה שהגיעה לישראל על מנת לעזור כלכלית למשפחתה שבפיליפינים נמצאת במצב בלתי אפשרי: מצד אחד מדינת ישראל כופה עליה להישאר בישראל, אך מצד שני אינה מאפשרת לה לעבוד כדי להתקיים.
מריפה נמצאת בין הפטיש לסדן. ביום חמישי שעבר, לאחר שש שנים של עבודה בישראל, תמה ויזת העבודה שלה והיא ביקשה לעשות את דרכה בחזרה למשפחתה במנילה שבפיליפינים. כאשר הגיעה לשדה התעופה, הופתעה מריפה לגלות כי צו איסור יציאה מהארץ עומד נגדה והיא אינה יכולה לעזוב את ישראל.
"אני רוצה לעבוד - או לחזור לפיליפינים"
בדיקת משטרת הגבולות העלתה כי לפני מספר שנים חתמה מריפה על כתב ערבות בו היא מתחייבת שחברתה, מרלין דג'פור, לא תעזוב את ישראל. דג'פור, שהיתה נשואה לישראלי, הסתבכה בהליך גירושין במהלכו החליט בית המשפט כי עליה לעביר כספי פיצויים לבעלה לשעבר.
על מנת שדג'פור תוכל לבקר את משפחתה בפיליפינים, חתמה מריפה על הערבות. דג'פור אכן ביקרה את משפחתה ולאחר מכן שבה לישראל, אך בימים האחרונים היא נעלמה ומריפה נותרה כבולה לערבות עליה חתמה, בלי יכולת לשלם אותה.
מבלי שתוכל לחזור לביתה, החליטה מריפה להישאר בישראל ולהאריך את ויזת העבודה שלה, אך גילתה שהשלטונות אינם מאפשרים לה להישאר בישראל ולעבוד. אתמול דחה בית המשפט את בקשת עורכת דינה של מריפה לאפשר לה לעבוד בישראל, או לחילופין - לפטור אותה מהערבות.
"בית המשפט דחה את הבקשה בגלל שהיא חתומה על הערבות", סיפרה לחדשות 2 באינטרנט זהר רון, עורכת דינה של מריפה. "אין לה כסף לערער, כי כל בקשת ערעור כרוכה בתשלום אלף שקלים לאוצר המדינה כתנאי סף להגשת בקשה נוספת".
"אני רוצה לעבוד", סיפרה מריפה לחדשות 2 באינטרנט. "אם אי אפשר לעבוד, אני רוצה לחזור לפיליפינים. אני עצובה מאוד ולא יודעת מה אני יכולה לעשות. איך יהיה לי כסף כדי להישאר כאן?"