מצלמות האבטחה המוצבות בכבישי ישראל מתעדות פעמים רבות עבירות תנועה ותאונות. תיעוד זה הופך במקרים רבים לראיות עבור חוקרי המשטרה בבואם לחקור את אותן תאונות ועבירות שבוצעו, אך מסתבר שגם כשהתיעוד ברור כשמש - לא תמיד די בכך.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בשנה שעברה היה מעורב יצחק חגי בתאונת דרכים בכביש 431, לאחר שרכבו התחמם והוא נאלץ לעצור באמצע הדרך. על פי תיעוד המצלמות שהוצבו בכביש, מספר שניות לאחר עצירתו של חגי, ולאחר שמספר רכבים הבחינו במכוניתו המעלה עשן, אחד הרכבים שנסע מאחוריו התנגש בו בעוצמה. בעקבות ההתנגשות נפצע חגי באורח קשה והובהל לבית החולים כשהוא מחוסר הכרה.
כעבור שבוע פקח חגי את עיניו. בכל אותם ימים המשטרה לא יצרה עמו קשר על מנת לגבות ממנו עדות. חצי שנה לאחר התאונה נזכרו במשטרה לפנות לחגי והזמינו אותו לחקירה. לתדהמתו, חוקרי המשטרה האשימו אותו באחריות לתאונה - למרות הצילומים שמראים בדיוק את ההיפך.
"השוטר הראה לי את הסרט של התאונה", סיפר חגי. "הוא אמר לי שזה שנכנס בי מאחור לא ראה אותי בגלל המשאית שבדיוק עברה במקום. לא הבנתי איך זה יכול להיות. רואים איך עובר אוטובוס ועוד מספר מכוניות מבחינות בי עוצר".
למרות צילומי התאונה המראים בבירור את שאירע, במשטרה החליטו לסגור את תיק החקירה בטענה כי אין מספיק ראיות מפלילות. המשמעות היא שכנגד הנהג הפוגע לא יוגש כתב אישום.
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "שדה הראייה של הנהג הפוגע נבחן ונמצא כי בנסיבות העניין היה מוגבל, עקב רכב שלישי שנסע לפניו וסטה מהנתיב שניות ספורות לפני הפגיעה. על אף זאת, הוחלט לבחון בשנית את חומר הראיות בעקבות הערר שהוגש".