מה ניתן לעשות כדי שלאחר המקרה השלישי של טביעת פעוט בבריכה בשבוע האחרון לא יהיה, חלילה, גם מקרה רביעי? המורה הוותיק לשחייה נועם רוגוב, הידרותרפיסט מומחה בעבודה עם ילדים, מסביר כי דרוש מהפך מחשבתי.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"הכי חשוב זה 100% השגחה, כל הזמן", הדגיש רוגוב בשיחה עם חדשות 2 Online. "ילד קטן שמשגיחים עליו לעולם לא יטבע, גם אם הוא לא יודע לשחות. ילד שיודע לשחות אבל עושה זאת בלי השגחה יכול לטבוע".
עם זאת, אפשר לנקוט צעדים מגיל קטן כדי שאם במקרה, ברגע אחד של חוסר תשומת לב, הילד יגיע למים - הוא יצליח להישאר בחיים. "ילד שרגיל להתנהל במים בלי מצופים, באמבטיה או בבריכה לומד להכיר איך הגוף שלו מתנהג במים. לרוב, ילדים טובעים קרוב לשפת הבריכה, במים רדודים, בגלל הבהלה מהמים ולא בגלל שהם עמוקים מאוד. אם הם יכירו את התחושה הזו - הם ייבהלו פחות".
עדיף שהילד ילמד לשחות בלי מצופים
רוגוב קרא להורים: "התנהלו ללא מצופים ותהיו עם הילדים כל הזמן כשהם שוחים. אפשר לעשות את זה מהיום הראשון, הרי הילד הגיע מהמים ברחם של אמא שלו, שם הוא הרגיש הכי נוח, שם הוא גדל והתפתח".
עוד לדבריו, גם בחופשה במלון או בצימר - אפשר לשנות את המצב. "כשאני יוצא לחופשה זה בדמי. אני רואה ילדים חנוטים במצופים או בחגורות הצלה, ואנשים אומרים לי: 'שינית לנו את החופשה, הילד צולל ונהנה בעצמו במים'".
מדריך השחייה מדגיש בשום מצב אסור לעזוב ילד. "זו הזנחה פושעת", אמר, "אבל ככה, אם תקרה תאונה והוא ייפול למים, אולי אחד או שניים מהילדים שטובעים בגלל הפאניקה - יינצלו".