לא רק בישראל התיירות במגמת עלייה, אולי תתפלאו לשמוע אבל גם התיירות ברשות הפלסטינית שוברת שיאים. בחודשים בחודשים ינואר-ספטמבר 2008 נרשם גידול של 96.5% במספר התיירים שביקרו בבית לחם וגידול של 42.3% בתיירות ליריחו, לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה.
על פי נתונים שהועברו לידי המנהל האזרחי ביהודה ושומרון, במהלך תשעת החודשים הראשונים של שנת 2008 ביקרו בערים בית לחם ויריחו כ-1,123,000 תיירים - מספרי שיא מאז תקופת טרום האינתיפאדה.
במשרד התיירות ובמינהל האזרחי מייחסים את הגידול הניכר לשיפור הניכר במצב הביטחוני באזור יהודה ושומרון בכלל ובשטחי הרשות הפלסטינית בפרט, במרוצת השנתיים האחרונות, וכן להקלות התנועה הניתנות לאוכלוסייה ולתיירים העוברים בין הרשות הפלסטינית וישראל.
זריקת מרץ לכלכלה הפלסטינית
"התיירות מעודדת צמיחה כלכלית ולפיכך מהווה אתגר ואינטרס חשוב לשני העמים", אמרה שרת התיירות רוחמה אברהם-בלילא. לדבריה, ישראל הצליחה להשיב את תחושת הביטחון של התיירים במדינת ישראל "ועתה יש לפעול יחד לשווק את אתרי התיירות של ישראל והרשות הפלסטינית כיעדים איכותיים ואטרקטיביים, לטובת שני העמים".
במשרד התיירות מייחסים חשיבות רבה לתפעול יעיל וטוב של המעברים בין ישראל לרשות הפלסטינית, תוך העברת מסר לגורמי התיירות השונים בעולם כי מעבר בין אתרי התיירות בישראל לאתרי הרשות הפלסטינית, הנו קל נגיש ובטוח. המשרד גם הקים לפני למעלה משנה נציגות במעבר בית לחם המטפלת במעברם של תיירים פלסטינים ומזרח ירושלמים וקבוצות תיור.
ראש המינהל האזרחי ביהודה ושומרון, תת-אלוף יואב (פולי) מרדכי, מוסיף כי "העלייה הדרמטית במספר התיירים המבקרים באתרי התיירות בבית לחם ויריחו הינה בבחינת זריקת מרץ לכלכלה הפלסטינית". לקראת תקופת חג המולד הקרבה צופים במנהל האזרחי כי מספרי התיירים ינסקו עוד יותר ויגיעו לשיא חדש מאז אירועי האלימות של שנות 2000.
על פי הערכת משרד התיירות, עד לסוף שנת 2008 צפויים לבקר בישראל כשני מיליון תיירים נוצרים, מתוכם כמיליון צליינים. מרבית הצליינים עוברים במעבר בית לחם ונוהגים לבקר בעיר.