סוף עצוב לטיול עם החברים: גופתו של עופר מזרחי, הצעיר בן ה-23 שנעדר מאז רעידת האדמה בעיר כרייסטצ'רץ' שבאי, זוהתה היום סופית - כך עידכנה הבוקר משטרת ניו זילנד את משרד החוץ בישראל. הבשורה המרה הועברה למשפחתו של מזרחי.
מזרחי, תושב קיבוץ מגל שבשרון, טייל בניו זילנד יחד עם שני חבריו - מיכל פריידמן וגיא יורדן, וחברה נוספת ממושב סמוך, לירון שדות. הארבעה היו יחד באותו רכב בזמן שהתרחשה רעידת האדמה. מזרחי היה הראשון שהבין שמדובר ברעש אדמה, וקרא לחבריו לצאת מהרכב. השלושה הספיקו לצאת, אולם עופר נלכד ברכב כשקורת בטון נחתה עליו ומחצה אותו. מאז היה חשש כבד לחייו, אולם רק הלילה זוהתו סופית גופתו של עופר.
ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס לנושא הנעדרים הישראלים בניו זילנד בפתח ישיבת הממשלה הבוקר, ואמר: "ישראל תאיץ את המאמצים לאיתורם. אשוחח עוד היום עם ראש ממשלת ניו זילנד כדי לקדם את הנושא".
החברים שבו לארץ וסיפרו: "עופר כבר אינו בין החיים"
ביום חמישי האחרון נחתו בארץ חבריו מזרחי, וזמן קצר לאחר נחיתתם הגיעו השלושה לבית משפחתו של עופר וסיפרו לבני משפחתו את הבשורה המרה: "עופר כבר אינו בין החיים".
"חשוב לי מאוד לומר לחברים של עופר שיש להם ספק לגבי גורלו, שעופר לא בחיים ואני אומר את זה בוודאות. אני יכול גם להגיד שהוא לא סבל והוא נהרג במקום", סיפר חברו של עופר, גיא יורדן. "הגופה שלו מחכה לזיהוי כדי להגיע לארץ, ואין לי מושג למה מעכבים את הזיהוי כי יש להם את כל הפרטים".
"ישבנו בוואן שלנו כשהוא חנה, הוואן התחיל לרעוד ואז עופר התעשת ראשון ואמר לכולנו שזו רעידת אדמה ושצריך לצאת החוצה. הצלחנו לצאת אבל הוא נשאר בתוך הרכב, ואחרי שחזרתי לרכב ראיתי שהוא פצוע קשה בראש. אחר כך הבנתי שהוא נהרג", הוסיף יורדן.
בשיחה עם בני משפחתו של עופר הדגישו השלושה את חלקו של עופר בהצלת חייהם. לדבריהם, הוא היה הראשון להבין שמדובר ברעידת אדמה והורה לכולם לצת מהוואן כדי לתפוס מחסה. לרוע המזל, הוא היחיד שלא הצליח להיחלץ מהרכב. מיד לאחר שהבחינו שנהרג, הם חולצו מהמקום ולכן לא ידוע להם כמה זמן עבר עד שגופתו של עופר חולצה מהמכונית.
חשש לחייהם של שני ישראלים נוספים
בתוך כך, הגיע בניו זילנד מספר ההרוגים הרשמי ברעש האדמה ל-146 בני אדם. כ-200 בני אדם עדיין מוגדרים נעדרים, בהם שני ישראלים - עופר לוי וגבי אינגל - שקיים חשש כבד לחייהם. ארבעה ישראלים אחרים נחשבים למנותקי קשר, אך ההערכה היא שהם נמצאים בטיול במקום מרוחק ולכן לא יצרו קשר.
ממשלת ניו זילנד פנתה לישראל בסוף השבוע לצד מדינות אחרות בבקשה לשלוח ציוד סיוע ובעיקר אמצעי סניטציה, טיהור מים ומבנים ניידים. ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה לכל הרשויות הנוגעות בדבר, לפעול למשלוח הציוד בקדימות ראשונה.
האסון בניו זילנד - הסיקור המלא:
מול המצלמה: הרגע בו רעדה האדמה