בפארק תעשיות הגליל צח"ר, המשותף לצפת, חצור וראש פינה, מנסים לעבוד בימים האחרונים, ללא יכולת להוציא או לקבל שיחות טלפון, או לעשות שימוש באינטרנט. איך מסתדרים בימינו כמעט 10 ימים ללא תקשורת? זה בדיוק מה ששואלים בכמה עשרות בתי עסק במקום.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בחלק המזרחי של אזור התעשייה סובלים בפעם הרביעית בתוך שלושה חודשים מאותה הבעיה: גונבי מתכות מצליחים לשים את ידם על כבלי התקשורת שהציבה חברת "בזק" באזור, ומאז, הם "מנותקים מהעולם". בפעם האחרונה, לפני כשבוע וחצי, דווקא נעצר החשוד בגניבה, אבל מאוחר מדי - הכבלים כבר נחתכו.
"זה מצב מקומם", אמר לחדשות 2 באינטרנט עמוס רודין, מנכ"ל פארק התעשיות, "והוא נמשך כבר קרוב ל-10 ימים. אנחנו לא מצליחים לתקשר עם אף אחד או לתת שירות, ולבזק יש אורח רוח. התקלה לא מתוקנת.
"זו לא הפעם הראשונה שזה קורה כאן", המשיך מנכ"ל אזור התעשייה לספר על מצבם, "עד לתיקון התקלה אפשר לפחות להשמיע הודעה אלקטרונית שתפנה את הלקוחות למקום אחר. המצב בלתי נסבל".
"להבא, הבטיחו לנו בבזק שיתקינו באזור סיב אופטי שיימנע את הגניבות", ציין המנכ"ל שהוסיף עם זאת, "בינתיים, אין עם מי לדבר".
"אם זה לא טרור, מהו טרור?"
דניאל חורי, המחזיק בבעלותו את קבוצת היי-סיין, המפעילה שלושה בתי עסק באזור התעשייה, מצייר תמונת מצב עגומה עוד יותר. "אני מעסיק שלושה מפעלים עם 240 עובדים, על סלולרי אחד. אין אינטרנט, אין טלפון, אין פקסים".
"ספקחים ולקוחות לא מצליחים להשיג אותנו. זו מציאות מטורפת. אני שוקל לשלוח את כל האנשים הביתה", המשיך חורי לתאר את המצב אליו נקלע, "זה מפחיד. זה טרור מקומי לכל דבר. אם זה לא טרור, מהו טרור?. התחושה היא שאנחנו לא שייכים למדינת ישראל. כמו מדינת עולם שלישי. אחרי כל ההשקעה בטכנולוגיה, אנחנו מרגישים נכים".
"בפעמים הקודמות הגיבו מהר יותר", סיפר חורי, "בגלל שזו הפעם הרביעית, בבזק הבינו כנראה שזו השקעה כלכלית כבדה. את התקלות הקודמות תיקנו שם תוך ארבעה-חמישה ימים. עכשיו זה לוקח להם כבר עשרה ימים, והם מבטיחים פתרון רק באמצע השבוע".
בינתיים, אם אתם מתקשים להשיג בית עסק בצפון הארץ, תבדקו אם הוא שייך לפארק התעשיות צח"ר. עמכם הסליחה.
מבזק נמסר בתגובה: "בשבוע שעבר נגנב באזור כבל נחושת. מיד עם היוודע דבר הגניבה לבזק, החלה החברה בעבודות תיקון התשתית אשר צפויות להסתיים מחר. הכבל האמור נגנב מספר פעמים בעבר וכעת פועלים בבזק על מנת למנוע את הישנות התופעה. בזק משקיעה מאמצים רבים על מנת להגן הן על השירות ללקוחותיה והן על רכושה. גניבת המתכות הינה תופעה כלל ארצית ממנה נפגעות חברות רבות, ובתוכן גם בזק, שממנה נוהגים לגנוב את כבלי הטלפון התת-קרקעיים, העשויים נחושת. ברוב המקרים מדובר בכבלים פעילים, והפגיעה בהם גורמת לניתוק של קווי הטלפון באזור".