במשרד האוצר נבחנת האפשרות לאמץ מודל שישווה את משך השירות של גברים בצה"ל לזה של הנשים. שירותם של לוחמים ביחידות מיוחדות, בסיירות, בחי"ר ובתפקידים נוספים יהיה ארוך יותר, ולצורך כך ייקבעו תקנים לחיילים בתפקידים זוטרים בקבע במשך חצי שנה עד שנה. הידיעה פורסמה לראשונה הבוקר (רביעי) ב"הארץ".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בשנת 2015 הוחלט לקצר את שירותם משלוש שנים ל–32 חודשים, וב–2020 יקוצר השירות בחודשיים נוספים. בעיתון הובאה הערכה לפיה המשק צפוי להרוויח מכך 12-10 מיליארד שקלים מדי שנה.
באוגוסט האחרון נודע כי בצה"ל צפויים לקצר בשנת 2020 את שירות החיילים בחודשיים נוספים, וזאת כדי לייעל את הצבא. עם זאת, נוכח רצונו של ראש הממשלה להגדיל את תקציב הביטחון בעשרות מיליארדים, במשרד האוצר מעוניינים ששירות החובה יקוצר בארבעה חודשים.
בצבא הביעו התנגדות לקיצור השירות, בעיקר בשל העובדה שבשנים האחרונות כבר התבצע קיצוץ של ארבעה חודשים, ובצבא עוד לומדים את ההשלכות של ההחלטה. על פי אותה תכנית, בשנה הבאה יתקיימו דיונים על הקיצור הנוסף וב-2020 תקופת השירות תקוצץ.
שר הבינוי והשיכון וחבר הקבינט המדיני-ביטחוני יואב גלנט הביע אז התנגדות לקיצור נוסף בשירות החובה ואמר שהדבר יסכן את ביטחון ישראל: "קיצור שירות החובה בחודשיים נוספים, בהמשך לארבעה שכבר קוצרו, שקול לצמצום רבע מסדר הכוחות הסדיר בפועל", אמר.
בישיבת הקבינט לפני שלושה חודשים הציג ראש הממשלה את תפיסת הביטחון שלו ל-2030, שגובשה לטענתו בשנתיים האחרונות: נתניהו הציג את האיומים הצפויים על ישראל לפי תפיסתו, את בניין הכוח הדרוש ואת העקרונות להפעלת הכוח. במסגרת התכנית, אמר נתניהו, תקציב הביטחון צפוי לגדול ב-30 מיליארד שקלים על פני 12 שנים.