37% מהישראלים מודאגים מהמצב הביטחוני בעוד ש- 68% הודו שהם לחוצים מהאלימות בכבישים ומהעמידה בפקקים – כך עולה ממחקר חדש שערכה ענקית הניווט Waze לרגל החזרה לשגרה ותום תקופת החגים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מטרת המחקר הייתה לבחון את ההשפעות הנפשיות של הפקקים על חיי היום יום של הנהגים הישראליים, והממצאים ברורים: 80% מהנהגים בארץ הצהירו כי הפקקים בכבישים מהווים עבורם את הגורם המרכזי ללחץ בשגרת היום יום.
במחקר נמצא גם כי אלימות של נהגים בכביש (68%) ועצם העמידה בפקקים בנסיעה היומית אל העבודה ובחזרה ממנה (48%) גורמים ליותר מתח מאשר המצב הביטחוני (37%) או סוגיות חברתיות-כלכליות אחרות.
בנוסף מצא המחקר כי שניים מכל שלושה נהגים (66%) דיווחו כי יצאו יותר מוקדם - או לחלופין נשארו מאוחר יותר בעבודה - לפחות פעם אחת בחודש האחרון בניסיון להימנע מהפקקים. שלושה מכל ארבעה (73%) הוסיפו כי הגיעו עייפים וחסרי מוטיבציה לעבודה אחרי שעמדו בפקקים בבוקר, או שחזרו עייפים ועצבניים הביתה לאחר שעמדו בפקקים בדרך חזרה.
שליש מהנהגים דיווחו שלפחות פעם אחת בחודש האחרון דחו פגישה או הזדמנות עסקית כי רצו להימנע מעמידה בפקקים. 83% מהנהגים העידו כי הפקקים פוגעים בזמן האיכות שלהם עם המשפחה ועם הקרובים להם.
"המצב הנוכחי שבו הכבישים רק נעשים יותר ויותר עמוסים אינו בעיה ישראלית בלבד אלא כלל עולמית", סיפר מנהל האופרציה של Waze גיא ברקוביץ'. "הרחבת התשתיות לא עומדת בקצב גידול כלי הרכב, ובשילוב ממצאי המחקר שביצענו עולה כי מדובר בבעיה כלכלית, חברתית ואישית אדירה שרק תלך ותחמיר לפני שתשתפר. לכן, אנו מאמינים כי הדרך הטובה והמהירה ביותר להילחם בפקקים, היא לצמצם את מספר הרכבים על הכביש".