עשרות עובדי תעשיית המלט שמוחים על ייבוא המלט מטורקיה חסמו היום (ראשון) את הכניסה והיציאה מירושלים באזור גשר המיתרים ליותר משעה. המפגינים שפכו שקי מלט על הכביש והניפו שלטים: "כחלון אל תתן לארדואן לנצח" ו"מלט טורקי סכנה לביטחון ישראל". הכביש נפתח לתנועה, אך עדיין מורגשים עומסים באזור.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"אנחנו נשים את הפרצוף האמיתי של מדינת ישראל שרק דואגת לטייקונים", אמר אחד המפגינים. "לא נוותר על הפרנסה שלנו. כל יום יהיה סרט".
המוחים הם ממפעל מלט הר טוב שממוקם ליד בית שמש. "עשרות עובדים חוסמים כעת את הכניסה לירושלים באמצעות שקי מלט במחאה על מחירי ההיצף הטורקיים בשוק", נמסר מטעם המפגינים. "מחיר היצף משמעותו שהמוצר נמכר במדינות אחרות במחיר זול יותר מאשר במדינת הייצור שלו".
יבואני המלט תקפו את המפגינים. "בהתאם למדיניות משרדי האוצר והכלכלה, מאז פתיחת התחרות בתחום המלט והבטון ירדו המחירים בכ-30%", נמסר. "למרות התנגדות מונופול המלט ושלוחיו. המרוויחים הגדולים מירידת המחירים הם הציבור הרחב, רוכשי הדירות ותקציב המדינה, שחסכו מיליארדי שקלים. זאת, כפי שקבעה הוועדה, מבלי שיגרם נזק לתעשייה המקומית. נמשיך לקדם את מדיניות ממשלת ישראל להורדת יוקר המחיה ולהקלה על הזוגות הצעירים".
ייבוא המלט מטורקיה מגיע על רקע טענות כי חברת נשר מהווה מונופול בשוק. בדוח מבקר המדינה על יוקר המחיה שפורסם לפני שלוש שנים טען המבקר, השופט בדימוס יוסף שפירא, כי חברת "נשר" הפכה למונופול בגלל ליקויים בפיקוח. "הפיקוח על מחיר המלט התנהל לאורך השנים בלי שנבדקו מרכיבים משמעותיים שעשויים היו להשפיע על מחיר זה", טען.
למעשה, המנגנון שנועד לפקח על החברה שמחזיקה ב-85% מתחום המלט הוגדר כ"לא יעיל" על פי בדיקת אנשי משרד מבקר המדינה, למרות שהוא אמור לשמש כרשת הצלה. "בפיקוח על מחיר המלט נמצאו ליקויים משמעותיים רבים ואף מחדל", ציין המבקר - ומתח ביקורת על התנהלות יחידת הפיקוח במשרד הכלכלה.