משרד האוצר הודיע כי יטיל על המשרד לביטחון הפנים קיצוץ כפול בהשוואה לתקציב שיקוצץ מכל שאר משרדי הממשלה על מנת לממן את תוספת השכר שעליה הוחלט עבור השוטרים, הסוהרים וגמלאים. משמעות הדבר היא כי הדבר יחייב פיטורים של מאות שוטרים וסוהרים. הקיצוץ עורר סערה גם במשרד הבריאות, שם הודיעו שיתנגדו לו.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
שר האוצר משה כחלון אמור להעביר היום (ראשון) את ההחלטה בישיבת הממשלה, בכפוף לאישור ראש הממשלה נתניהו. מדובר בתוספת של 7% בגין אי ביטחון תעסוקתי שאותה מקבלים משרתי הקבע בצה"ל כבר מלפני 12 שנים. ואולם, כל משרתי גופי הביטחון האחרים לא קיבלו את התוספת עד כה - בניגוד להחלטת ממשלה - על השוואת תנאי השכר.
לפני כחודש הושג הסכם לתשלום התוספת בתום מאבק ממושך שניהלו גמלאי המשטרה ושירות בתי הסוהר, שכלל מחאה בסמוך לבתיהם של השר כחלון ופקידי אוצר אחרים. על פי ההצעה שתוגש היום, סך כל התוספת שישולמו עומד על 22 מיליארד שקלים, והתשלום יתפרס על פני 16 השנים הקרובות.
כדי לממן את התשלום הזה, קבע האוצר כי יש לקצץ בתקציב של כל משרדי הממשלה בשיעור של 1.3%, אולם המשרד לביטחון פנים יידרש לקיצוץ כפול. גם משרדים נוספים יאלצו לקצץ בתקציבם באופן משמעותי. כך למשל משרד הביטחון יאלץ לקצץ כ-160 מיליון שקלים, משרד החינוך כ-100 מיליון שקלים ומשרד הבריאות יקוצצו כ-100 מיליון שקלים.
בצמרת המשרד אומרים כי המשמעות של הקיצוץ הזה היא פיטורי 700 שוטרים וסוהרים. גם במשרד הבריאות מתנגדים נחרצות לקיצוץ ופרסמו הודעה בה טענו שהקיצוץ יביא לפגיעה קשה בשירותים של המשרד.
בכירי המשרד לביטחון הפנים מכנים את ההחלטה כשערורייה וטוענים כי השר כחלון החליט "להעניש" את המשרד לביטחון פנים על התוספת שהגיעה לשוטרים ולסוהרים על פי דין כבר לפני 12 שנים. בכיר במשרד הוסיף בתגובה כי כאשר נתנו את התוספת למשרתי הקבע בשנת 2006 לא פגעו בתקציב משרד הבטחון. כך, גם כאשר נותנים תקציב לאירווויזיון גם לא מענישים בקיצוץ כפול את משרד התקשורת. לדבריו, מענישים את השוטרים על כשלים של משרד האוצר.
ארגוני השוטרים, הסוהרים והגמלאים ופעילי השטח מסרו בתגובה: "אישור הצעת המחליטים בעניין תוספת אי הביטחון התעסוקתי בישיבת הממשלה היא תיקון עוול מתמשך של שנים כנגד השוטרים, הסוהרים והגמלאים ומימוש הלכה למעשה של החלטת הממשלה להשוואת תנאי השכר של השוטרים, הסוהרים והגמלאים לאלו של משרתי הקבע בצה"ל.
"יתרה מכך, בית הדין לעבודה פסק לפני כשנה וחצי לטובת השוטרים, הסוהרים והגמלאים, אמר כי המדינה התנהלה בחוסר תום לב כלפיהם והורה לשלם להם את מלוא התוספת. חשוב להבין, המספרים המופרחים לכל עבר על כך שעלות התוספת היא 22 מיליארד ש"ח הם זריית חול בעיני הציבור ובעיני השרים שאמורים להצביע על הצעת המחליטים.
"עלות התוספת נמוכה באופן מהמספרים הנזרקים לחלל האוויר וחלק ניכר מעלותה אף יחזור למדינה באמצעות מיסים. כל מי שמתנגד כעת למתן התוספת עושה חטא כפול ומכופל כלפי השוטרים, הסוהרים והגמלאים שעושים לילות כימים בהגנה ובשמירה על ביטחון ושלום אזרחי מדינת ישראל. הגיע הזמן לסיים את הסאגה המתמשכת הזו ולשלם לשוטרים, לסוהרים ולגמלאים את מה שמגיע להם, על פי כל דין ולא בחסד".