המצב כיום - לעומת המציאות החדשה של רוכבי האופניים החשמליים: בקרוב צפויות להיכנס לתוקף התקנות החדשות של משרד התחבורה, שצפויות להיות קשוחות ומחמירות הרבה יותר כלפי רוכבי אופניים חשמליים. שרשרת התאונות הטרגיות בחודשים האחרונים ומספר הקורבנות הרב עשו את שלהם - ובכוונת גורמי האכיפה לפקח באופן הדוק וקפדני הרבה יותר על התנהגותם של הרוכבים בדרכים. אז מה בדיוק מותר ואסור לעשות כיום עם כלי התחבורה הפופולרי - ומה יהיה שונה לאחר כניסת התקנות לתוקף? צפו במדריך
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
כיום, רכיבה על אופניים חשמליים מותרת רק מגיל 16 - וזה יהיה המצב גם לאחר כניסת התקנות החדשות לתוקף, ככל הנראה כבר מינואר הקרוב. אלא שבמסגרת התקנות החדשות, הענישה לרוכבים מתחת לגיל 16 תוחמר, כשהרוכבים הצעירים יסתכנו בסנקציה לא פשוטה מבחינתם: דחיית מתן רישיון הנהיגה לרכב בשנה.
וזה לא הכל: גיל התיאוריה יירד ל-15.5, ולאחר שבני הנוער יעברו את המבחן בהצלחה - הם יקבלו אישור כשירות לרכיבה על אופניים חשמליים. ללא המבחן והאישור שניתן לעוברים אותו בהצלחה, אסור יהיה לרכוב על הכלי.
כיום, רק רוכבים מתחת לגיל 18 מחויבים בחבישת קסדה כשהם רוכבים על אופניים חשמליים. לאחר כניסת התקנות החדשות לתוקף, רוכבים בכל הגילאים יחויבו לחבוש קסדה. מי שלא יחבוש קסדה - ייקנס ב-1000 שקלים (במקום קנס של 250 שקלים כיום). בנוסף, כל רוכב יחויב ללבוש אפוד זהור בשעות החשיכה.
רוכבים על המדרכה? הקנס שתקבלו יהיה גבוה יותר
המצב התקין הוא שרוכבי אופניים חשמליים ואופניים שאינם חשמליים צריכים לרכוב על שבילי אופניים - אלא שכאלה לא קיימים בכל מקום. במידה ואין בסביבה שבילים ייעודיים לרכיבה, רוכבי האופניים מחויבים לרכוב על הכביש - ובהתאם לחוקי התנועה. אם תרכבו על הכביש ותעברו באור אדום - אתם צפויים לקבל קנס של 1000 שקלים.
רכיבה עם אופניים חשמליים על המדרכה היא אסורה - וצפויה לגרור קנס. לאחר כניסת התקנות החדשות לתוקף, נסיעה על המדרכה תוביל לקנס בסכום גבוה יותר מהסכום הקבוע בחוק כיום. רכיבה תחת השפעת אלכוהול או תוך כדי שימוש בטלפון הנייד היא מסוכנת ואסורה - ואם תעשו זאת, תיקנסו בסכום שבין 700 ל-1000 שקלים.
ומה עם הרכבת נוסע נוסף על הכלי הפופולרי? על פי התקנות הקיימות כיום, מותר להרכיב רק ילדים עד גיל 8 על אופניים חשמליים - ורק בכיסא ייעודי מתאים. התקנה הזו תישאר בתוקף. מי שירכיב נוסע נוסף בניגוד לתקנות - ייקנס בסכום שבין 750 ל-1000 שקלים (במקום 250 שקלים כיום).
המהירות המותרת של רכיבה על אופניים חשמליים היא עד 25 קמ"ש. רוכבים שירכבו במהירות גבוהה מזו, צפויים לקנס ולדחיית של שנה בהוצאת רישיון נהיגה. מוכרי אופניים חשמליים שיבצעו שינוי מבני בכלי טרם מכירתו - בעיקר על מנת להגביר את מהירות הכלי מעבר ל-25 קמ"ש, ייקנס ב-10,000 שקלים.